Çok büyük sağanak geliyor! 8 il için önemli uyarı

Çok büyük sağanak geliyor! 8 il için önemli uyarı
Türkiye son yılların en sıcak yaz aylarını yaşarken bir çok kentte üst üste sıcaklık rekorları kırılmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra da bazı bölgede düşen ağır yağışlarla afetler oluşuyor. Meteorolojiden yeni uyarı yayınlandı..

Meteoroloji'nin son hava rapora göre kuvvetli yağış ve fırtına öngörülen 8 kent için sarı kodlu uyarı geldi. Bu kentlerde oluşabilecek olumsuzluklar için vatandaşlar ve yetkililer uyarıldı.

Üst üste sıcaklık rekorlarının kırıldığı dönemde önemli bir yağış uyarısı geldi. En az 8 ilimiz risk altında ve yoğun sağanak etkisinde olacak. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Ordu civarlarının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık olacağı analiz edildi.,

Muğla'da Yoğun Yağış Hayatı Olumsuz Etkiledi - MUĞLATÜRK - Bölgenin En Büyük Haber Sitesi

8 İL İÇİN KRİTİK SARI KODLU UYARI

Meteoroloji'nin son duyurusuna göre 8 ilimiz Artvin, Kars, Ardahan, Ordu, Giresun, Erzurum'un geneli ile Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinde yoğun yağış bekleniyor. Rüzgarın ise özellikle kuzeyli taraflardan hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli 45-60 km/saat esmesi bekleniyor.

Ülkenin diğer kısımlarında ise sıcaklıkların mevsim normallerinin üstünde seyri sürecek. Batı ve iç anadolu kesiminde mevsim normallerinden 3-4 derece daha yüksek sıcaklık beklenirken, turizm alanları da oldukça yüksek sıcaklıklarla karşı karşıya kalacak