Bu Mesleklere İlgi Oldukça Fazla

Bu Mesleklere İlgi Oldukça Fazla
İŞKUR'un verilerine göre, 2024 yılının ilk altı ayında en çok ihtiyaç duyulan meslekler arasında silahsız özel güvenlik görevlisi, turizm ve otelcilik elemanı ile garson bulunmaktadır.

İŞKUR'un verilerine göre, 2024 yılının ilk altı ayında imalat sanayi sektörü iş gücü arayışına devam ederken, en çok talep edilen meslekler arasında silahsız özel güvenlik görevlisi, turizm ve otelcilik elemanı ile garson yer aldı. İŞKUR'un haziran ayı İstatistik Bülteni'ne göre, bu dönemde toplam 1 milyon 339 bin 814 açık iş bulunurken, sadece haziran ayında ise 193 bin 968 yeni iş ilanı verildi. Açık işlerin neredeyse tamamı (%98,8) özel sektörden gelirken, kayıtlı işsiz sayısı 2 milyon 253 bin 851 kişi olarak kaydedildi. İş arayanların %48,5'i erkek, %51,5'i kadın ve %21,7'si 15-24 yaş aralığındaydı.

En fazla açık iş imalat sanayi sektöründe (%51,7) görülürken, mesleklere göre en çok ihtiyaç duyulan pozisyonlar silahsız özel güvenlik görevlisi, turizm ve otelcilik elemanı ile garson olarak belirlendi. İlk altı ay içinde en fazla aranan meslekler sırasıyla şunlardı: silahsız özel güvenlik görevlisi, turizm ve otelcilik elemanı, garson, satış elemanı/danışmanı, reyon görevlisi, konfeksiyon işçisi, market elemanı, diğer imalat ve ilgili işçiler (elle), güvenlik görevlisi ve perakende satış elemanı.