Bakan Kurum Rize'de Müjdeyi Verdi: Yıkılanın Yerine Yenisi Gelmeyecek

Bakan Kurum Rize'de Müjdeyi Verdi: Yıkılanın Yerine Yenisi Gelmeyecek
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Rize'de Ayder'deki yenileme çalışmalarını tamamlayıp, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla 2 milyar 700 milyon liralık projelerin açılışını yapacaklarını duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Rize’de önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, Ayder'de yapılan yenileme çalışmalarının sona erdiğini belirterek, "Yarın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla, değeri yaklaşık 2 milyar 700 milyon lira olan projelerin açılışını gerçekleştireceğiz," dedi.

Kurum, Rize şehir merkezinde sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldikten sonra TOKİ tarafından yapılan Rize Belediye Bloklarını inceledi ve bu alanda deniz dolgusu üzerine inşa edilen eski binaların yerine 200 dükkan ve 400 ofis kazandırıldığını açıkladı.

Ayder’deki kentsel dönüşüm ve doğa koruma projelerinin son aşamaya geldiğini vurgulayan Kurum, 1800 araç kapasiteli yer altı otoparkının açılışının yapılacağını duyurdu. Ayrıca, görüntü kirliliğine yol açan salıncakların kaldırıldığını ve yeni binaların çevre dostu şekilde taşındığını belirtti.

Bakan Kurum, Rize'de yaşanan seller sonrası hızlıca ev teslim ettiklerini ve selde zarar gören vatandaşlar için yeni konut anahtarlarını yarın teslim edeceklerini duyurdu. Ayrıca, sahilde Millet Bahçesi ve biyolojik arıtma tesisi projeleri hakkında bilgi verdi.

Kurum, kentsel dönüşüm sürecinin vatandaşlarla uyumlu şekilde yürütüldüğünü ve Rize'nin turizm ve doğa koruma alanında cazibe merkezi olacağını ifade etti.