Bakan ''Görevden Alma Yetkisi Var'' Açıklamaları İle Gündeme Son Noktayı Koydu

Bakan ''Görevden Alma Yetkisi Var'' Açıklamaları İle Gündeme Son Noktayı Koydu
Adalet Bakanı Tunç, Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasını değerlendiren açıklamalarını iletti.

Adalet Bakanı Tunç, Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasını değerlendirirken, "Seçilmeye engel bir geçmişi olmamasına rağmen terör soruşturması bulunması durumunda İçişleri Bakanlığı'nın görevden alma yetkisinin olduğunu" ifade etti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın görevden alınarak yerine kayyum atanmasıyla ilgili Kabine sonrası açıklamalarda bulundu. Tunç, "Devam eden bir dava ve bir soruşturma var, dava karar aşamasında.

Seçilmeye engel bir geçmişi olmamasına rağmen terör soruşturması bulunması durumunda İçişleri Bakanlığı'nın görevden alma yetkisi bulunmaktadır" şeklinde konuştu. "İçişleri Bakanlığı'nın bu kararı alması uygun görüldü"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şu ifadeleri kullandı: "Devam eden bir dava ve bir soruşturma var, dava karar aşamasında. Belediyelerle ilgili kanun ve Anayasa'nın ilgili maddesi gereğince görevden alma işlemi gerçekleşti ve vali belediyenin yönetimine getirildi. Seçilmeye engel bir geçmişi olmamasına rağmen terör soruşturması bulunması durumunda İçişleri Bakanlığı'nın görevden alma yetkisi bulunmaktadır. İçişleri Bakanlığı'nın bu kararı alması uygun görüldü."