Asgari Ücrete Zam Haberi Herkesi Heyecanlandırdı

Asgari Ücrete Zam Haberi Herkesi Heyecanlandırdı
SGK Baş Uzmanı İsa Karakaş, asgari ücretle ilgili sürpriz bir kulis bilgisi paylaştı.

SGK Baş Uzmanı İsa Karakaş, asgari ücret konusundaki son gelişmeler hakkında ilginç bilgiler paylaştı. Ayrıca memurların refah payı alıp almayacağına dair soruları da yanıtladı ve en düşük memur maaşlarında beklentilerini dile getirdi. Karakaş, farklı senaryolara göre üç farklı zam hesabı yaptı ve asgari ücret artışıyla ilgili dikkat çekici bir açıklama yaptı.

Temmuz ayının yaklaşmasıyla birlikte, memurlar, emekliler ve asgari ücretliler için zam haberleri dolaşmaya başladı. Emekli ve memur zamlarının genel hatlarıyla belli olduğu, tahminlerin enflasyon rakamlarına dayandığı ve yüzde 22 ile yüzde 25 arasında bir artış öngördüğü belirtiliyor.

Ancak, zam beklentileri özellikle refah payı konusunda belirsizlikle karşı karşıya. Karakaş'a göre, memurlara refah payı verilip verilmeyeceği henüz netlik kazanmamış durumda.

Karakaş, TGRT Haber'de yaptığı açıklamada, "Memurlara refah payı verilecek mi?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Seyyanen zam yapılmadan, refah verilmeden, eşitleme yapılmadan, bugün itibariyle memurlara yapılacak zam yüzde 17,57 olarak hesaplanıyor. Eğer memur olarak çalışıyorsanız, bu oranı maaşınızla çarptığınızda bugün itibariyle alacağınız zam oranını görürsünüz, ancak refah payı hariç."

Temmuz ayında, Merkez Bankası'nın haziran verileri göz önüne alındığında ve enflasyonun mayıs ayında zirve yaptığı dikkate alındığında, TÜİK'in daha düşük bir enflasyon oranı açıklaması bekleniyor. Bu durumda, en az yüzde 20,4'lük bir zam beklenebilir.