Artık Bu Kişilerde Ehliyet Alabilecek!

Artık Bu Kişilerde Ehliyet Alabilecek!
Türkiye'de ehliyet yenileme sürelerinde yapılan yeni düzenlemeler, 80 yaş ve üzeri sürücüler için süreyi 2 yıla düşürürken, 69 yaşını dolduran ticari taşıma sürücülerin trafiğe çıkamayacağını belirtiyor.

Türkiye'de sürücü belgesi sahiplerini yakından ilgilendiren yeni bir düzenleme yapıldı. 80 yaş ve üzeri sürücüler için ehliyet yenileme süresi 2 yıla düşürüldü, ancak 69 yaşını dolduran ve ticari taşıma yapan sürücüler artık trafiğe çıkamayacaklar.

Bu düzenleme, yaş sınırının uygulandığı sürücüleri etkileyerek trafikteki sürücü profili değişikliğine yol açacak ve özellikle ticari taşıma sürücülerinin yaş sınırı geçici olarak 2024 sonuna kadar uzatıldı.

Bu değişiklikler, yaşlanma sürecindeki reaksiyon sürelerindeki yavaşlamaya karşı güvenlik önlemleri olarak düşünülmektedir ve ehliyet yenileme sürelerinin kısaltılması ve sağlık kontrollerinin sıklaştırılması, yol kazalarını önlemeyi amaçlamaktadır. Ehliyet yenileme işlemleri için detaylı bilgiye Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü (NVG) internet sitesinden ulaşabilirsiniz.