Almanya'ya Ekonomik Sürpriz! Kötü Haber Veriliyor

Almanya'ya Ekonomik Sürpriz! Kötü Haber Veriliyor
Almanya'da 2024'ün ilk yarısında orta ve büyük ölçekli şirket iflasları, enflasyon, artan maliyetler ve zayıflayan talep etkisiyle yüzde 41 artarak önemli bir artış gösterdi.

Almanya'da orta ve büyük ölçekli şirketlerin iflas etme sayısı, 2024'ün ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 41 arttı. Enflasyon, artan maliyetler ve faiz oranları, bu artışın ana nedenleri arasında yer alıyor. Handelsblatt'ın Falkensteg verilerine göre, ocak-haziran döneminde yıllık cirosu 10 milyon avro üzerinde olan 162 şirket iflas başvurusunda bulundu.

Özellikle emlak, otomotiv tedarikçileri ve makine mühendisliği sektörleri, artan enerji ve malzeme maliyetleri ile zayıflayan talepten dolayı iflaslardan ciddi şekilde etkilendi. Küresel ekonomik belirsizlikler ve yüksek faiz oranları, yeniden yapılandırma ve zor durumdaki şirketlere yatırım yapmayı daha çekici hale getirdi.

Alman ekonomisi, 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 0,2 büyüme kaydederek teknik resesyondan kıl payı kurtuldu. Ancak, imalat sektöründeki zayıflık nedeniyle ekonominin hassasiyeti devam ediyor. Creditreform'a göre, yılın ilk yarısında Almanya'da kaydedilen yaklaşık 11 bin iflas vakası, son on yılın en yüksek seviyesini oluşturdu. Bu durum, zor durumdaki şirketlerin yeniden yapılandırma şanslarının giderek azaldığını ve birçok şirketin iflas sonucu faaliyetlerine son vermek zorunda kaldığını gösteriyor.