Afrika'dan Bir Dalga Daha! Arkasına Katarak Geliyor

Afrika'dan Bir Dalga Daha! Arkasına Katarak Geliyor
Pazartesi günü Türkiye genelinde sıcak hava dalgasının etkisiyle İstanbul'da 40 dereceye varan sıcaklıklar hissedilirken, çarşamba gününden itibaren kuzey bölgelerde hava serinleyecek ve yaz sağanakları görülecek.

Pazartesi günü ülkemizde yazın en sıcak günlerinden birinin yaşanacağı ve İstanbul'un 40 dereceyi aşan sıcaklıklarla bunaltıcı bir gün geçireceği öngörülüyor. Özellikle İstanbul'da bağıl nemde azalma olmasına rağmen hava sıcaklığı hissedilen 40 dereceye kadar yükselecek. Ankara'da ise haftaya 37 dereceyle başlanacak ve gece saatlerinde 22 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. İzmir'de gölgede sıcaklık 38 dereceye çıkacak ve nemli rüzgarlarla birlikte hava daha bunaltıcı olacak. Bursa'da poyrazın etkisi azalırken termometreler 37 dereceyi gösterecek. Antalya'da ise nemli havanın etkisiyle hissedilen sıcaklık yine 41 dereceye kadar çıkacak.

Çarşamba gününden itibaren ise kuzey bölgelerde yaz sağanaklarının etkili olması bekleniyor. İstanbul'da sıcaklıkların 4-5 derece düşmesi öngörülüyor ve bağıl nemin azalmasıyla birlikte aşırı sıcakların etkisinin azalması bekleniyor.

Marmara'da rüzgarlar orta hızda esecek ve bağıl nem geçmiş günlerden daha düşük olacak. Edirne ve Çanakkale'de sıcaklık 40 dereceye kadar çıkacak. Salı gününden itibaren Marmara'da yaz sağanaklarının görülmesi bekleniyor ve bu sağanaklarla birlikte hissedilen sıcaklıkta düşüş yaşanacak. İç Anadolu'da ise iki gün boyunca sıcaklıklar 34-36 derece arasında seyredecek ve öğle saatlerinde dışarı çıkılmaması tavsiye ediliyor.