Yeni Vergi Paketi Yola Çıktı! Kurumlar vergisi, KDV, Tapu Harcı Düzenlemesi Geliyor

Yeni Vergi Paketi Yola Çıktı! Kurumlar vergisi, KDV, Tapu Harcı Düzenlemesi Geliyor
Yeni vergi paketiyle ekonomiye katkısı olmayan muafiyet ve istisnalara son verilmesi beklenirken kurumlar vergisi gelir vergisine, KDV’den tapu harçlarına kadar pek çok kalemde düzenleme yapılacak.

AK Parti yeni vergi paketi hazırlıklarına tam gaz devam ederken detaylar vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Yeni vergi paketi kapsamında 2 trilyonluk vergi artırımı beklenirken detaylar dikkat çekti. Yeni vergi paketiyle ekonomiye katkısı olmayan muafiyet ve istisnalara son verilmesi beklenirken kurumlar vergisi gelir vergisine, KDV’den tapu harçlarına kadar pek çok kalemde düzenleme yapılacak.

Yeni vergi paketinin detayları netleşti. Türkiye'de özellikle de son dönemlerde yaşanan ekonomik gelişmeler doğrultusunda vatandaşları zorlu koşullar beklemeye devam ederken ekonomiye katkısı olmayan muafiyet ve istisnalara son verilmesi bekleniyor.

YENİ VERGİ PAKETİ DÜZENLEMESİ GELİYOR!

Yaşanan gelişmeler doğrultusunda Gayrimenkuller de gerçek değeri üzerinden alınıp satılacak. Tatil öncesi vergi mevzuatındaki güncellemeler yasalaştırılacak. Bütün firmalar belli oranda kurumlar vergisi ödemesi gerçekleştirecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından son günlerde gündeme getirilen konulardan birisi de çok uluslu şirketlerden asgari kurumlar vergisi alınması uygulaması olmuştu. Bu uygulamanın da yeni vergi paketine eklenmesi bekleniyor.

FİRMALAR, YAZLIKLAR VE BİRÇOK ŞEYİ KAPSAYACAK!

Yeni vergi paketi kapsamında teşvik, istisna veya muafiyet kapsamına girse bile firmaların ödeyeceği kurumlar vergisinin yüzde 15’in altına düşmemesine yönelik düzenleme yapılacağı ifade edildi.

Yurt içindeki firmaları da yakından ilgilendiren karar doğrultusunda devletin verdiği teşviklerden ya da vergi istisnalarından yararlanan firmalar yine de asgari bir kurumlar vergisi ödemek zorunda kalacak.

Aynı zamanda düzenleme ile birlikte gayrimenkullerin ve arsaların gerçek değeri üzerinden alım satımı konusu gerçekleşecek. İmar rantı veya taşınmaz satışından elde edilen gelirlerin gerçek değeri üzerinden vergilendirilmesi sağlanacak. Maliye Bakanlığı tarafından yapılan çalışmanın kısa süre içerisinde Meclis gündemine taşınması bekleniyor.