Ünlü Kahve Zincirinin İflası İstendi

Ünlü Kahve Zincirinin İflası İstendi
Ünlü kahve zinciri Gloria Jean's, iflas sürecine girdiği ve inşaat şirketi City Center İnşaat Turizm ve İşletmecilik AŞ'ın alacakları nedeniyle Türkiye genelindeki 1.200 şubesinden birinin iflasını talep ettiği bildirildi.

Ünlü kahve zinciri Gloria Jean's, Türkiye genelinde bin 200 şubesi bulunan ve iflas sürecine giren bir marka olarak gündeme geldi. İnşaat şirketi City Center İnşaat Turizm ve İşletmecilik AŞ (Özyurt AŞ), Gloria Jean's'e ait olan Grup DNC Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'nin iflasını talep etti. Gloria Jean's'in sahibi Mehmet Dinçerler'e ait olan şirket, Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına göre şu anda Uğur Bıkım'a ait görünüyor.

Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen dava dosyasına göre, City Center İnşaat Turizm ve İşletmecilik AŞ, alacaklarını tahsil edemeyince Gloria Jean's'in iflasını istediğini belirtti. Davanın ilk duruşması 10 Ekim tarihinde yapılacak.

Gloria Jean's'in Türkiye genelindeki 1.200 şubesinin önemli bir kısmı Türkiye'de bulunuyor. Mehmet Dinçerler'in sahibi olduğu marka, geçen yıl mart ayından itibaren Uğur Bıkım tarafından yönetiliyor.

Önceki dönemlerde konkordato talebinde bulunan Mehmet Dinçerler, aynı zamanda şarkıcı Hadise ile evliyken ailesine ait Hacı Sayid Baklava için de mali koruma istemişti.