Ünlü Ekonomist Katlanarak Artacak Açıklamaları İle Rahatlattı

Ünlü Ekonomist Katlanarak Artacak Açıklamaları İle Rahatlattı
Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, son dönemde TCMB'nin rezervlerindeki artışa dikkat çekerek, "artmaya devam edecek" dedi.

Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, son dönemde TCMB'nin rezervlerindeki artışa dikkat çekerek, "artmaya devam edecek" dedi. TCMB'nin toplam rezervleri, 7 Haziran haftasında önceki haftaya göre 2 milyar 504 milyon dolar artarak tarihin en yüksek seviyesine ulaştı: 146 milyar 152 milyon dolar.

Bu haberin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son 2 ayda swap hariç net rezervlerin 67 milyar dolar arttığını, brüt rezervlerin ise 143,6 milyar dolara yükseldiğini belirtti. Şimşek, rezervlerin daha da artırılması için çeşitli politikaların önemli olduğunu vurgulayarak, "Bunu programı kararlılıkla uygulayarak başaracağız" dedi.

Mahfi Eğilmez'in paylaşımında, TCMB rezervlerinin olumlu bir şekilde artmaya devam ettiğini ve artışın ağırlıklı olarak swapların yerini döviz girişlerinin aldığını belirtti. Bir takipçinin, döviz girişlerinin kaynağını sorgulaması üzerine Eğilmez, "TL faizi %45, kur sabit. Dolara getirip faize yatırırsanız, bu carry trade olarak bilinen bir işlem oluyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir faiz uygulanmıyor" şeklinde yanıtladı.