Ünlü Ekonomist Doları Olana Seslendi: ''Tedbirli Olun!''

Ünlü Ekonomist Doları Olana Seslendi: ''Tedbirli Olun!''
Ünlü ekonomist Aydın Bingöl, parasını dolara yatıranlara seslenerek tedbirli olmaları gerektiğini duyurdu.

Ünlü ekonomist Aydın Bingöl, dövizi dolara çevirenleri endişelendirecek bir öngörüde bulundu. Ünlü ekonomist Aydın Bingöl, piyasalar hakkında çarpıcı yorumlar yaptı ve yatırımcılarla dolar kuru konusunda yaşanabilecek gelişmeleri paylaştı. Bingöl, daha önce doların 44 TL seviyesine çıkabileceğini tahmin ettiğini ancak yanıldığını belirterek, "Dolar kuru için 44 lira gibi bir tahminde bulunmuştum fakat şartlar değişti. Artık dolar çok daha istikrarsız hareket etmeyecek." şeklinde konuştu.

Bingöl'ün bu açıklamalarının ardından yatırımcılar, gözlerini 1 Mayıs'ta gerçekleşecek olan ABD Merkez Bankası'nın Nisan ayı faiz kararı toplantısına çevirdi.

Bingöl, Kapalıçarşı'da tarihte ilk kez gerçekleşen bir durumun yaşandığını belirterek "Merkez Bankası kurunun altında dolar satılıyor. Bu tarihte hiç olmamıştı. Her zaman tersi olurdu. Merkez Bankası kurunun 1-2 TL üzerindeydi kur. Yani 3 TL'den fazla düşüş demek bu kur aslında. TL arıyor herkes. FED faiz indirdiği an dolar kuru 25 lira olur." ifadelerini kullandı.

Ünlü ekonomist Aydın Bingöl, aylar önce doların 44 TL civarı olabileceği tahmininde bulunduğunu hatırlatarak "Dolar kurunu 44 lira olarak öngördüm ama şartlar değişti. Dolar çok oynak olmaz artık." dedi.