Ünlü analist Bitcoin yatırımcısını korkutan senaryoyu açıkladı

Ünlü analist Bitcoin yatırımcısını korkutan senaryoyu açıkladı
Bitcoin son 1 ay içerisinde 71 bin dolar seviyesini aşmasına rağmen son 10 günde yaşanan önemli düşüşler sonucunda 61.000 dolar seviyesinde seyrini sürdüyor. Benjamin Cowen 'in analisti ise hodlcuları üzebilir

Son olarak Mt.Gox haberleriyle düşüşü derinleşen BTC bir kaç gündür 60 bin dolar seviyesinde. Altcoinlerde ise daha sert çakılmalar söz konusu oldu.

Türk kripto pazarında BTC Türk tarafından duyurulan hack haberleride piyasa üzerinde bir nebze olumsuz etki oluşturdu diyebiliriz. Son olarak Benjamin Cowen 'ın $BTC analizi ise çok tartışılacak cinsten. Cowen, BTC 60 binin üstünde tutunmasına rağmen Bitcoin'in 50.000 dolara kadar düşebileceğine inanıyor.

"Klasik yaz dönemi yaşanacak"

Cowen, yaz aylarının gelmesiyle klasik bir döngü oluşacağından emin. Yaz aylarında satın alma işlemlerinde büyük düşüşlerin yaşanması ve hacimsel sorunların devamıyla bitcoin fiyatının 50 bin dolar seviyesine gerileyeceğini düşünen ünlü analist; "Çok büyük bir aksilik yaşamadık. Aslında bu nüksetmelerin çoğu, özellikle önceki döngüyle karşılaştırıldığında oldukça sınırlıydı" diyor.

1,005 Bitcoin Fear Royalty-Free Images, Stock Photos & Pictures | Shutterstock

7 Haziranda 71.600 $ üzerinde işlemler gören Bitcoin daha sonra sık sık aşağı mumlar ile 66-68 bin dolar seviyesinde bir süre oyalandı. 20 Hazirandan sonra gelen Mt. Gox haberlerinin ardından kısa süre de olsa 59.600 seviyelerine çekilen en büyük kripto para birimi anlık olarak 61.000 dolar seviyesinde işlem görmeye devam ediyor.

Kripto pazarında Solana ile ilgili ETF haberleri de henüz bir canlanma sağlayamadı. SOL 'un ETF başvurularında kısa süre içerisinde onaylamalar beklense de yeterli hacim sağlanabilmiş değil.

Piyasadaki BTC dominasyonu da yatay seyrini sürdürürken son durum şöyle: BTC: 53.2%, ETH: 18.0%