Şimşek'ten vergi indirimine de ayar: "Artık uzlaşma yok"

Şimşek'ten vergi indirimine de ayar: "Artık uzlaşma yok"
Son günlerde Türkiye'nin gündeminden düşmeyen şey vergi ve Mehmet Şimşek. Hazine ve Maliye Bakanlığının getirmeyi planladığı yeni vergi düzenlemesi çok sert tepkiler almaya devam ediyor.

HMB Mehmet Şimşek, bugün CHP heyetiyle 4 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Emekliye ve asgari ücrete zam konusunda konuşulduğu toplantı esnasında bir başka haber daha yayıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının yurt genelinde tüm vergi dairelerine talimat gönderdi. Buna göre vergi cezalarında hiçbir şekilde uzlaşmaya gidilmeden ve indirim yapılmadan söz konusu cezaların tahsil edilmesi istendi.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) 70 personel alımı yapacak! İşte, başvuru şartları - Son Dakika Haberleri İnternet

CEZALARA İNDİRİM YOK

Ekonomim 'in yayınladığı habere göre GİB'in 81 ile gönderdiği talimatta vergi cezalarında uzlaşı yapılmaması istendi. Karar bugünden itibaren yapılan tüm uzlaşma başvurularında uygulanacak

GİB 'in 81 il vergi dairesine gönderdiği söylenen mesajı:

"24/06/2024 Pazartesi'nden itibaren Tüm Birimlerinizde yapılacak uzlaşmalarda, uzlaşmaya konu vergi tutarları ile tüm ceza tutarlarında herhangi bir indirim yapılmaksızın , aynı tutarlar mükellef yada mükellef temsilcisine teklif edilecektir.

Öte yandan vergi cezalarını indirim olmadan kabul edenler, kendilerine sunulacak yapılandırmalardan geçmişte olduğu gibi faydalanabilecekler.