Sigaranın vergisiz fiyatı ne kadar? Bu rakamı duyunca tiryakiler şoka girecek! Meğer 1 paket sigaranın sadece...

Sigaranın vergisiz fiyatı ne kadar? Bu rakamı duyunca tiryakiler şoka girecek! Meğer 1 paket sigaranın sadece...
Sigara tiryakileri son zamanlarda sigaraya gelen zamları yakından takip ederken sigara fiyatları 60 TL'yi aştı.

Son zamanlarda sigara fiyatlarına peş peşe gelen zamlar tiryakilerin cebinin yanmasına neden olurken tiryakilerin merak ettiği konulardan birisi de sigaranın vergisiz fiyatı oldu. 1 paket sigaradan alınan vergi birçok kişi tarafından merak konusu oldu. Peki 2024 sigara vergisi ne kadar? 1 Paket sigaradan ne kadar vergi alınıyor?

2024 SİGARA VERGİSİ

Sigara tiryakileri son zamanlarda sigaraya gelen zamları yakından takip ederken sigara fiyatları 60 TL'yi aştı. Sigara fiyatlarının yükselişi bazı konularında merak edilmesine neden olurken tiryakiler özellikle de sigara üstünden alınan vergi oranını merak etti. Arama motorları üzerinde ''Sigaradan ne kadar vergi alınıyor?'' sorusunun yanıtı merak edildi.

Yeni yılla birlikte sigaraya tamı tamına iki kez zam geldi. Son 5 ayda sigara fiyatlarına iki kez zam gelmesi tiryakilerin cebinden büyük bir miktarın sigara giderine ayrılmasına neden olurken sigara paketinden alınan vergi birçok kişi tarafından merak konusu oldu.

SİGARADAN NE KADAR VERGİ ALINIYOR?

Sigara zammı ile ilgili açıklamada bulunan Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, ortalama olarak 60 liraya satılan bir sigara paketinden alınan vergiyi takipçileri için hesaplarken hesaplamanın sonucu birçok kişi tarafından merak konusu oldu.

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl tarafından yapılan hesaplamaya bakıldığında 60 liralık bir sigara paketinin 48 lirasının vergiye gittiği görüldü. Ozan Bingöl yaptığı açıklamada, "Bugün ortalama 60 liraya satılan bir paket sigarada vergi yükü yaklaşık %80 civarındadır. 60 liralık bir paket sigaranın ortalama 48 lirası vergi, geri kalan 12 lira ise üretici maliyeti, dağıtım gideri, satıcı kârı gibi unsurlardır. Yani bir paketteki 20 dalın 16 dalı vergidir" ifadelerini kullandı.