Sigara Fiyatlarına Yaz Zammı Geldi! 3 Haziran 2024 Güncel Sigara Fiyatları

Sigara Fiyatlarına Yaz Zammı Geldi! 3 Haziran 2024 Güncel Sigara Fiyatları
3 Haziran 2024 tarihi ile son dakika zammı sonrasında oluşan sigara fiyatlarının liste fiyatlarını bu yazımızda ele aldık.

Sigaraya zam geldi... Son zamanların en çok araştırılan konularından biri olan sigara zammına son dakika haberi geldi. Korea Tobacco and Ginseng Corporation (KT&G) grubuna gelen zammı Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar X hesabından duyurdu.

KT&G grubu sigaralarına zam gelmesinin ardından en ucuz sigara 61 liraya yükseldi. Grubun diğer sigaları 66, 68 ve 71 liradan satılmaya başlandı.

Nisan ve Mayıs aylarında sık sık artan sigara fiyatlarına yeni bir düzenleme getirildi. 3 Haziran itibarıyla, belirli bir sigara grubuna 3 TL zam yapıldı. Bu değişikliklerle birlikte, Türkiye'de en popüler sigaraların güncel fiyatları merak konusu haline geldi. Döviz kurlarındaki dalgalanmalara rağmen, sigara fiyatlarındaki artışlar durmaksızın devam ediyor.

zam-sigara.png

Nisan ve Mayıs aylarında birçok sigara üreticisi önemli oranlarda zam yaparken, Haziran ayıyla birlikte belirli bir sigara grubunda daha fiyatlar yükseldi. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, Esse markasına ait sigaralara 3 TL zam yapıldığını duyurdu. Bu zamla birlikte, Esse grubuna ait en ucuz sigara 66 TL'ye, en pahalı sigara ise 70 TL'ye yükseldi. Türkiye, Avrupa'da en çok sigara içilen ikinci ülke konumunda bulunuyor.

Her 100 kişiden 27.3'ü tarafından düzenli olarak tüketilen sigaralar, Türkiye'yi Avrupa'da ikinci sıraya taşıyor. Yüksek vergiler ve ardı ardına gelen fiyat artışları ise tartışma konusu olmaya devam ediyor.