Sıcak gelişme: Borcunun sadece asgari tutarını ödeyen kişilerin kredi kartları kapanacak!

Sıcak gelişme: Borcunun sadece asgari tutarını ödeyen kişilerin kredi kartları kapanacak!
Kredi kartı borçlularını yakından ilgilendiren yeni bir haber kamuoyu ile paylaşıldı.

Kredi kartı kullanıcılarının sayısı, günden güne katlanarak artıyor. Buna paralel olarak kredi kartı borçlarıda yükselişte. Kredi kartı, kullanıcılar için bazen cazip fırsatlar tanırken bazende olumsuz durumlara sebebiyet verebiliyor. Özellikle, kredi kartı borcunun en az asgar tutarının belirlenen sürede ödenmemesi durumunda kullanıcının kredi puanı düşüyor. Kredi puanı düşen kullanıcı ise ihtiyaç halinde müşterisi olduğu bankadan ne yazık ki kredi çekemiyor. Bu nedenle, kredi kartı borcunun en az asgari tutarını ödenmesi oldukça önemli.

ÜÇ AY ASGARİ TUTARI ÖDEYENLERİN KARTI KAPANACAK!

Kredi kartı kullanıcılarını yakından ilgilendiren bir haber, gündeme bomba gibi düştü. Kulislerde dolaşan bilgiye göre 3 ay peş peşe yalnızca asgari tutar ödeyen kişilerin kartları kullanıma kapatılacak.

CHP eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, x isimli platformdan yaptığı paylaşımda konuyla ilgili iddiasını ortaya attı. Yarkadaş, paylaşımında "3 ay peş peşe “asgari ödeme” yapan kart sahibinin kartı kullanıma kapanıyor. Kartı yeniden açtırabilmeniz için, borcunuzun tamamını ödemeniz gerekiyor. Yaşam, yoksullar ve düşük gelirliler için daha da zorlaşıyor. AK PARTİ’nin ülkeyi getirdiği durumun özeti…" ifadelerine yer verdi.

Ay sonunu getireyemen kullanıcılar, mecburen kredi kartlarına yönelmiş durumdalar. Eğer Yarkadaş’ın söylemleri doğru çıkarsa milyonlarca kişi bu durumdan dolayı mağdur olacak gibi gözüküyor. Ortaya atılan bu iddialar ile ilgili olarak Ak Parti tarafından henüz bir açıklama gelmedi.