SGK ve memur emeklileri ZAM şokuna her an hazır olun! Yüzde 6'dan bile daha düşük olabilir

SGK ve memur emeklileri ZAM şokuna her an hazır olun! Yüzde 6'dan bile daha düşük olabilir
Habertürk'ten Bülent Aydemir'in haberine göre hükümetin planlarına göre en düşük emekli maaşının ne kadara çıkarılacağı konusunda detayları verdi.

Milyonlarca emeklinin gözü Temmuz ayında gelecek maaş zammında. Temmuz'da emekli maaşlarının ne kadar olacağı birçok kişi tarafından merak konusu olurken milyonlarca emeklinin canını sıkacak bir detay paylaşıldı.

Habertürk'ten Bülent Aydemir'in haberine göre hükümetin planlarına göre en düşük emekli maaşının ne kadara çıkarılacağı konusunda detayları verdi. Yüksek enflasyon ve beraberinde gelen hayat pahalılığı emeklilerin nakitinin her geçen gün erimesine neden olurken emekliler maaş zammı için merakla Temmuz ayını beklemeye devam ediyor.

EMEKLİLERİ TEMMUZ AYINDA NE BEKLİYOR?

Temmuz ayında emekli maaşlarına gelecek zam oranı birçok kişi tarafından merakla araştırılmaya devam edilirken ''Temmuz'da en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?'' sorusunun yanıtı en çok merak edilen konu oluyor. Temmuz emekli maaş zammı şimdiden araştırılırken emeklileri üzen bir detay paylaşıldı.

Özellikle de 31 Mart tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerde AK Parti'nin oy sayısında yaşanan düşüşün nedeni emekliler olarak görülürken Habertürk'ten Bülent Aydemir'in yazısı oldukça dikkat çekti. Aydemir'in yazısına göre hükümetin en düşük emekli maaşını 12 bin 500 TL'ye çıkarması bekleniyor.

HÜKÜMETİN EMEKLİ TEMMUZ ZAM PLANI NE?

Aynı zamanda emekli maaşlarında Temmuz ayında yapılacak artışın ardından enflasyon farkı dışında herhangi bir artış söz konusu olmayacak. En düşük emekli maaşlarında kök aylıklarında yasa ile bir düzenlemeye gidilecek. Türkiye'de Kök aylığı 10 bin liranın altında olan 3 milyon 601 bin 551 emekli var. İlk 6 ay içinde enflasyon farkı olan yüzde 25’lik artışı alsalar bile emekli maaş zammı 12 bin 500 TL'ye ulaşmıyor.

Hükümet, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak yüzde 25’lik artışı en düşük emekli maaşına da olduğu gibi yansıtmayı planlarken 10 bin TL alan 3 milyon 601 bin 551 emekli, temmuzdan sonra 12 bin 500 TL alacak.

Temmuz ayında memur emeklileri için yüzde 7’lik toplu sözleşme zammıyla birlikte yüzde 25 civarında çıkacak enflasyon farkına SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de refah payı eklenip eklenmeyeceği konusunda henüz bir netliğe gidilmedi.

Kararın alınmaması doğrultusunda SSK ve Bağ-Kur emeklileri memurlar emeklilerinden yüzde 6-7 oranında daha düşük zam alacaklar.