O Ödemeler Bugüne Çekildi! Banka Hesaplarınızı Kontrol Edin

O Ödemeler Bugüne Çekildi! Banka Hesaplarınızı Kontrol Edin
Aile ve Gençlik Fonu'nun ikinci etap ödemeleri, Kurban Bayramı öncesinde hızlandırılarak başvuruları onaylanan çiftlere faizsiz kredi desteği olarak sağlanmış ve bu süreçte evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetleri de sunulmuştur.

Aile ve Gençlik Fonu'nun ikinci etap ödemeleri, Kurban Bayramı öncesinde hızlandırılarak hesaplara yatırıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu ödemelerin bugün itibarıyla başlayacağını duyurdu.

Bakan Göktaş, "www.aile.gov.tr" adresi üzerinden başvuruların 15 Şubat itibarıyla kabul edilmeye başlandığını hatırlatarak, projeye başvurusu onaylanan çiftlere 48 ay vadeli ve 2 yıl geri ödemesiz olmak üzere faizsiz kredi desteği sağlandığını belirtti.

Toplam 9 bin 992 çiftin başvurduğunu açıklayan Göktaş, bu çiftlerden şartları sağlayan 2 bin 976 çifte evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmeti verdiklerini aktardı. Projeyi Cumhurbaşkanı'nın vizyonu doğrultusunda hayata geçirdiklerini vurgulayan Bakan Göktaş, pilot uygulamalarını Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da gerçekleştirdiklerini söyledi.

Göktaş, ilk ödemeleri eğitim programlarına katılan ve resmi nikahlarını 15-30 Nisan tarihleri arasında yapan çiftlerin hesaplarına yatırdıklarını belirtti. İkinci etap ödemelerini Kurban Bayramı nedeniyle öne çekerek bugün itibarıyla hesaplara aktardıklarını ve Mayıs ayı içinde resmi nikahlarını tamamlayan 1203 çifte 180 milyon 450 bin lira ödeme yapacaklarını açıkladı.

Gelecek süreçte de başvuran ve şartları sağlayan tüm çiftlere ödemeleri peyderpey gerçekleştireceklerini belirten Göktaş, bu destek programını Türkiye genelinde daha geniş bir kitleye yaygınlaştırmayı amaçladıklarını dile getirdi.