Milyonlarca asgari ücretli havalara uçacak! Temmuz'da öyle bir zam geliyor ki işte kulislerden gelen o rakam

Milyonlarca asgari ücretli havalara uçacak! Temmuz'da öyle bir zam geliyor ki işte kulislerden gelen o rakam
Milyonlarca asgari ücretli gelen son zammın ardından 17 bin 2 TL zamma ulaşırken Türkiye'de yüksek enflasyon karşısında asgari ücretlilerin cebindeki para her geçen gün erimeye devam ediyor.

Türkiye'de milyonların gündeminde yer alan konulardan birisi de asgari ücret zammına ilişkin olurken asgari ücrete ne kadar zam geleceğine yönelik detaylar vatandaşlar tarafından merak ediliyordu. Arama motorları üzerinde ''Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?'' sorusunun yanıtı araştırma konusu oldu. Asgari ücret zammına ilişkin tartışmalar sürmeye devam ederken kulislerden beklenmedik bir rakam geldi.

Milyonlarca asgari ücretli gelen son zammın ardından 17 bin 2 TL zamma ulaşırken Türkiye'de yüksek enflasyon karşısında asgari ücretlilerin cebindeki para her geçen gün erimeye devam ediyor. Asgari ücret zammına ilişkin detaylar vatandaşlar tarafından merakla takip edilirken kulislerden dikkat çeken iddia geldi.

ASGARİ ÜCRETE OKKALI BİR ZAM GELEBİLİR!

Küresel boyutta seyreden ve günden güne derinleşen ekonomik kriz Türkiye'de de vatandaşları bir hayli zorlarken, asgari ücretle ilgili ortaya atılan yeni iddia kulisleri hareketlendirdi. Son dönemlerde asgari ücretle ilgili yapılan açıklamalarda net şekilde zam gelmeyeceği belirtilmişti. Asgari ücretlinin umudu her geçen gün yitip giderken kulislerin hareketlenmesine neden olan o iddia gündeme damga vurdu.

Haziran sonuna kadar zam yapılmaması durumunda reel alım gücünün 13 bin 558 liraya kadar düşeceğini belirten kaynaklar, asgari ücretin temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkarılacağını öne sürdü.

Ekonomi yönetiminin haziran sonuna kadar zam yapmaması durumunda asgari ücretin reel alım gücünün 13 bin 558 liraya kadar düşeceğine işaret eden kaynaklar, asgari ücretin temmuz ayında yapılacak ara zamla birlikte en az 21 bin 320 lira seviyesine çıkarılacağını öne sürüyor.