Kira Zam Sınırında Sona Geliniyor! Bakan Şimşek Açıkladı

Kira Zam Sınırında Sona Geliniyor! Bakan Şimşek Açıkladı
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, milyonları ilgilendiren karar ile ilgili açıklamasını yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, milyonlarca ev sahibi ve kiracı için kritik bir açıklama yaptı. Şimşek, kirada yüzde 25 zam sınırının kalkmasıyla ilgili olarak önemli bilgiler verdi. Katıldığı bir yayında, 2022 Temmuz ayında başlayan ve 2023 yılında bir yıl daha uzatılan kira artış sınırlamasının sona ereceğini belirtti.

Yapılan açıklamanın ardından, birçok kişi yeni bir sınırlamanın getirilip getirilmeyeceğini merak ediyordu. Ancak Bakan Şimşek, kiracıları üzecek bir haber olmadığını açıkladı. Kiralardaki zam sınırının uzatılmayacağını ve mevcut düzenlemenin Temmuz ayında otomatik olarak sona ereceğini ifade etti.

Şimşek, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Şu anda yeni bir düzenleme için bir çalışmamız yok. Eğer hiçbir şey yapmazsak, mevcut düzenleme Temmuz ayında sona erecek." Ayrıca, kira artış sınırının devam etmesine gerek olmadığını vurgulayarak, piyasadaki fiyatlara müdahale edilmemesi gerektiğine inandığını belirtti. Kiralardaki fiyatların arz artışıyla düşmesi gerektiğini ve bunun için yatırım, istihdam ve üretimin teşvik edilmesi gerektiğini dile getirdi.