İnternet Alışverişlerinde Yeni Kural! Güvenlik Artıyor

İnternet Alışverişlerinde Yeni Kural! Güvenlik Artıyor
Mastercard, 2030'da çevrimiçi alışverişlerde kredi kartı numarası girmenin zorunlu olmadığı bir uygulama için çalışmalarına başladı, bu da tüketicilere daha güvenli ve pratik bir ödeme deneyimi sunmayı amaçlıyor.

Mastercard'un 2030'da çevrimiçi alışverişlerde kredi kartı numarası girmenin zorunlu olmadığı bir uygulama için çalışmalarını başlatmasıyla, Avrupa'da çevrimiçi alışveriş dünyasında büyük bir değişim yaklaşıyor.

Bu yeni uygulama, tüketicilerin ödemelerini rastgele oluşturulan 'token'lar aracılığıyla gerçekleştirmelerine olanak sağlayacak ve artık şifre kullanımı da gerekmeyecek. Mastercard, bu tokenlerin cihaz ve platform bağımsız olarak çalışacağını ve biyometrik doğrulama ile tek bir dokunuşla ödeme yapılabilineceğini açıkladı.

Bu adım, internet alışverişlerinde kart numarası güvenliği konusunda yeni bir çağın başlangıcını işaret ediyor. 2030'da yürürlüğe girecek bu uygulama ile tüketiciler, alışveriş yaparken 16 haneli kart numarası girmek gibi bir zorunluluktan kurtulacaklar.

Bunun yerine, rastgele oluşturulan dijital tokenler kullanılarak ödemeler daha güvenli hale gelecek. Mastercard, bu uygulamanın hayata geçirilmesi için bankalar, fintek şirketleri ve e-ticaret firmalarıyla işbirliği içinde olduğunu belirtti. Bu yenilik, tüketicilere daha kolay ve güvenli bir alışveriş deneyimi sunmayı hedefliyor.