IBAN’dan para gönderirken dikkat! Başınız devletle belaya girebilir

IBAN’dan para gönderirken dikkat! Başınız devletle belaya girebilir
Maliye Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre, IBAN yoluyla para transferleri yakından takip edilecek.

Banka kartı kullanıcılarının akıllarında son zamanlarda IBAN’DAN göderilerilen paralarla ilgili bir çok soru işareti var. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada IBAN ödeme sistemine ilişkin çalışmaların tüm hızıyla devam edeceğinin altını çizdi ve kayıt dışı gönderilen paraların da takibinin yapılacağını vurguladı. Özellikle IBAN üzerinden ödeme yapılan iş yerleri Maliye Bakanlığı tarafından yakın kadraja alınmış durumda.

IBAN’DAN PARA GÖNDERMEK VE ALMAK SUÇ MU?

Resmi makamlar tarafından yapılan spn açıklamalarla birlikte milyonlarfca kişi ‘’Iban’dan para göndermek ve almak suç mu?’’ sorunun cevabını merak ediyor. IBAN’dan para göndermek belli durumlar haricinde kesinlikle suç değil. Fakat IBAN aracılığıyla vergi kaçırmak, büyük para giriş çıkışlarını devletten habersiz olarak yapmak suç olarak tanımlanıyor.

ESNAFA PARA GÖNDERİRKEN DİKKAT ETMEK GEREKİYOR

Bir esnaftan ücret karşığı ürün, mal veya hizmet alırken ödeme yöntemi olaral IBAN, tüketiciler tarafından çok sık kullanılan bir yöntem. Devletin konuyla alakalı olarak başlatmış olduğu sıkı takip sebebiyle IBAN aracılığıyla esnaflara para göderirken belli hususlara dikkat etmek gerekiyor. Örneğin, para göderilecek hesaba, gönderilecek paranın açıklama kısmına bakmak gerekiyor. Bilgilerin şeffaf doğru yazılması ise oldukça önemli. Eğer yazılanlar doğru bir şekilde doldurulmazsa parayı gönderen de alanda ciddi bir suçla karşı karşıya kalacak. Bu tarz olayların yaşanmaması için farklın bir ödeme yöntemi kullanmak ve ödemeden sonra fiş veya fatura istemek şimdilik daha güvenilir olacak gibi gözüküyor.