Her evde olan o ürünün fiyatı tam 7 kat arttı! Vatandaşlar isyanda

Her evde olan o ürünün fiyatı tam 7 kat arttı! Vatandaşlar isyanda
Yüksek enflasyon değerleri sebebiyle milyonlarca kişinin evine o ürünün girmesi artık hayal olacak.

Türkiye genelinde bir çok ürünün fiyatı günden güne artış göstermekte. Durum böyleyken temel gıda fiyatları sürekli değişiyor. Fiyat artışları, her ne kadar enflasyon ile doğru orantılı olsa da vatandaşlar, yaşanan bu olumsuz gelişmeden bir hayli muzdarip. Öyle ki milyonlarca kişi, sabah uyanır uyanmaz ''Acaba bugün neye zam geldi?'' düşüncesiyle internet üzerinden araştırmaya koyuluyorlar. Özellikle İstanbul gibi büyükşehirler de sebze tüketim oranları ciddi bir düşüş yaşadı. Bunun sebebi ise gelen zamlarla birlikte sebze fiyatlarının da zamanın en yüksek oranında rakamları görüyor olması.

DÜŞÜŞ, RAKAMLARLA AÇIKLANDI
İstanbul Planlama Ajansı, sebze tüketim oranlarıyla ilgili yeni bir araştırma yaptı. Yapılan araştırma neticesinde 2017 – 2018 yılları arasında geçen süreçte kişi başı tüketilen sebze miktarı 283 kg olarak açıklandı. Bu rakam, 2022 – 2023 yıllarında ise 262 kg'a kadar düştü.

FİYATLAR TAVAN, SATIŞLAR DİPTE!
Benzer araştırma 2010 yılı içerisinde de yapılmıştı. Bu yıl içerinde açıklanan verilere göre meyve yiyenlerin oranı yüzde 57 idi. 2022 yılında ise açıklanan oran dibi görerek yüzde 36'ya kadar geriledi. Gıda fiyatlarında ki hızlı artış, milyonlarca vatandaşın temel gıda ürünlerine ulaşmasında büyük bir engel olarak görülüyor.

FİYATI TAM 7 KAT ARTTI!
1 kg soğan, 2021 yılında 1,88 TL'den alınırken aynı soğan şuanda marketlerde 19 TL'den raflarda ki yerini alıyor. 1 kilo domates ise zam oranlarında zirveyi görerek 36 TL'den vatandaşlar ile buluşuyor. Kısa bir süre önce 5 TL gibi bir rakamdan satılan bu sebze, eski fiyatından tam tamına 7 kat daha pahalı. Peki, sizler sebze fiyatlarında ki bu artış hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili düşüncelerinizi bizimle ve okurlarımızda yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.