Fiyatı Bir Haftada Yüzde 100 Artarak Rekor Yaşattı

Fiyatı Bir Haftada Yüzde 100 Artarak Rekor Yaşattı
Sıcaklık havaların iyice gelmesi ile birlikte karpuz fiyatlarında yüzde 100'e yakın zam yaşandı.

Kavrulan sıcaklarla birlikte gelecek hafta belirli bir ürüne yüzde yüz zam yapılabileceği konuşuluyor. Türkiye'nin dört bir yanını etkisi altına alan bu sıcaklar, özellikle Adana karpuzunu olumsuz etkiledi. Tarlalardaki tonlarca karpuz sıcaklık nedeniyle zarar gördü ve bu durum tüketicileri maddi olarak etkileyebilir. Şu anda kilosu 20 TL olan karpuzun, gelecek hafta 30-40 TL'ye kadar yükselebileceği tahmin ediliyor.

Adana'nın sembol ürünlerinden biri olan karpuz, bu yıl aşırı sıcaklardan nasibini aldı. Hasat zamanında tarlada bulunan karpuzlar yüksek sıcaklıklar sebebiyle zarar gördü. Bu durum, Adanalı çiftçileri ve İstanbul'daki pazarcıları olumsuz etkiledi.

İstanbul'daki bazı pazarlarda, tezgahlar Adana karpuzlarıyla dolu olsa da birçok karpuzun yanık olduğu gözlemleniyor. Kısmen yanmış karpuzların ziyan olduğu belirtiliyor ve bu durum pazardaki fiyatlara yansıyor.

Yanık karpuzların durumu ve kalitesi, fiyatların değişkenlik göstermesine sebep oluyor. Kilosu şu an için 20 TL olan karpuzların, gelecek hafta 30-40 TL'ye kadar çıkabileceği öngörülüyor. Bu durum, tüketicilere doğrudan yansıyacak gibi görünüyor.

Adana karpuzuna olan talebin karşılanamayacağı bir senaryoda, bu sezon Tekirdağ ve Silivri bölgelerinden gelecek karpuzlar alternatif olabilir. Esnaflar, bu bölgelerden gelecek karpuzların piyasada nasıl bir etki yaratacağını merakla bekliyor.