Firmalar o kararı aldı dernekten açıklama geldi o sigaraların satışı yapılmayacak

Firmalar o kararı aldı dernekten açıklama geldi o sigaraların satışı yapılmayacak
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar bir firmanın sigaralarını satmama kararı aldıklarını belirterek boykota başladıklarını açıkladı. British American Tobacco'nun sigaralarda ki yüzde 4,71 olan kar marjını,...

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar bir firmanın sigaralarını satmama kararı aldıklarını belirterek boykota başladıklarını açıkladı. British American Tobacco'nun sigaralarda ki yüzde 4,71 olan kar marjını, yüzde 3,68'e çekmesi sebebiyle artık o gruba ait sigaraları satmama kararı aldıklarını açıkladı.

Ülke genelinde enflasyon ve ekonomik krizle de boğuşan vatandaşlar, sokağa çıktıklarında kendi durumları ve çoğu işletmenin de fiyat politikasından kaynaklı olarak bir şey yiyip içmek adına da en az 2 kere düşünüyor. Ekonomist İrist Cibre'de buna karşı bir boykot kampanyası başlatmıştı.

Boykot içerisinde de 20 ve 21 Nisan tarihlerinde de yüksek fiyatlı hizmet sunan kafe ve restoranlara gidilmemesi çağrısı yapılmıştı.

TEKELLERDEN BOYKOT GELDİ

Bu eylemin devam ettirilmesi talep edilirken bir boykot da tekelden geldi.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Platformu Başkanı Erol Dündar, sigara firmalarının esnafın kar marjını düşürdüğünü vurgulayarak British American Tobacco’nun (BAT) sigaralarını satmama kararı aldıklarını açıkladı.

Cumhuriyet’ten Ali Can Polat’a konuşan Dündar, en büyük üçüncü sigara tedarikçisi olan BAT’ın sigarada yüzde 4.71 olan kâr marjını, 3.68’e düşürdüğü için böyle bir karar aldıklarını belirtti.

Erol Dündar ayrıca şunları söyledi:

"Firma geri adım atana dek protestomuza kararlılıkla devam edeceğimizi bilmelerini isteriz. Her geçen gün artan giderlerimiz ve sürekli gelen zamlar ile bayiler olarak iyice çıkmaza girdik. "

BAT grubunun içinde Kent ve Rothmans gibi popüler sigara markaları bulunuyor.