Eski Fatura Tutarlarına Elveda! Faturalara Büyük Zam Kapıda

Eski Fatura Tutarlarına Elveda! Faturalara Büyük Zam Kapıda
Elektrik ve doğal gaz fiyatları için önemli zam kararlarının 1 Temmuz'dan itibaren beklendiği bildiriliyor, konutlarda elektrikte yüzde 35-40 aralığında bir artış beklenirken,

Sektördeki güvenilir kaynaklardan alınan bilgilere göre, elektrik zammının uygulanacağı tarih netleşti ve geri sayım başladı. KRT'den Olcay Aydilek'in raporuna göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) bugün düzenlenecek haftalık olağan toplantısında yeni elektrik tarifelerini görüşecek.

EPDK'nın toplantısında, 1 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe girecek olan elektrik tarifelerinin belirleneceği bekleniyor. Kaynaklara göre, elektrik fiyatlarına önemli ve çift haneli oranlarda zam yapılması planlanıyor. Konutlarda elektrik fiyatlarına yüzde 35-40 arasında artış olabileceği ifade ediliyor. Ticarethanelerin kullandığı elektrik fiyatlarına da zam yapılması bekleniyor. Ayrıca, yılın son çeyreğinde (1 Ekim'den itibaren) elektrik fiyatlarına ikinci bir zam yapılma ihtimali üzerinde duruluyor.

Enerji kaynakları ayrıca, BOTAŞ'ın doğal gaz fiyatlarına da zam yapma olasılığının gündemde olduğunu belirtiyor. Özellikle konutlarda, 1 Temmuz itibarıyla doğal gaz fiyatlarına çift haneli oranlarda artış olabileceği öngörülüyor.