Emlak Vergileri Artacak! Harç Ve Vergilerde Yeni Dönem

Emlak Vergileri Artacak! Harç Ve Vergilerde Yeni Dönem
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan yeni vergi zammı ile ilgili detaylar sonrasında emlak vergilerine zam geleceği konuşulmakta.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan yeni taslak çalışmanın kabul edilmesi halinde emlak vergileri ve tapu harçları artık gayrimenkullerin belediye rayici değil, bölgesel rayiç bedeli üzerinden tahsil edilecek. Bu değişiklikle birlikte devletin ve gayrimenkullerin gelirlerinde ciddi bir artış öngörülüyor.

Gayrimenkulde vergi kaybının önlenmesi amacıyla AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan taslak çalışmanın detaylarına göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakan yardımcıları ve Gelirler İdaresi Başkanlığı yetkilileri tarafından 100'ün üzerinde madde üzerinde çalışıldı.

Yeni düzenlemeye göre, herhangi bir yıl kapsamı olmadan tüm satış işlemlerinden elde edilen kazançlar gelir vergisine tabi tutulacak. Bu sayede şehirleşmeyle oluşan arsa ve imar rantı da vergilendirilmiş olacak.

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi

Bu düzenlemelerin dışında, devlet taşınmaz satışından elde edilen gelirleri gerçek değer üzerinden vergilendirmek için yeni bir sistem uygulayacak. Bu amaçla, taşınmazların değerleri ve mülkiyet bilgileri Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi'ne entegre edilecek ve bir gayrimenkul değer bilgi merkezi oluşturulacak. Tapu işlemleri bu merkezdeki bilgilere ve taşınmazla ilgili ekspertiz raporlarına dayanarak gerçekleştirilecek.

Rayiç Bedeli Tespit Edilecek

Bu vergi zammı haberinin detayına göre, bölgesel olarak rayiç bedel tespit edilerek tapu harçları ve emlak vergileri bu bedel üzerinden tahsil edilecek. Bu uygulama, yeni düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren tapuda yapılan işlemleri kapsayacak.