Emekli Maaşlarına Zam Müjdesi! Rakam Açıklandı

Emekli Maaşlarına Zam Müjdesi! Rakam Açıklandı
TGRT Ankara temsilcisi Fatih Atik'in açıklamalarına göre, Haziran ayı enflasyon verileri sonrası, kök maaşı 10 bin TL'nin altında olan emeklilerin yaşayacağı zam beklentileri ve maaşlarının durumu gündemde kaldı.

Cem Küçük'ün sunduğu canlı yayında TGRT Ankara temsilcisi Fatih Atik tarafından açıklanan bilgilere göre, 3 Haziran'da açıklanan enflasyon verileri, milyonlarca emekli ve memur için büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) haziran ayı raporuna göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık bazda %71,60, aylık bazda ise %1,64 oranında artış gösterdi. Bu verilerle birlikte, memur, işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin altı aylık enflasyon farkları da netlik kazandı.

Özellikle kök maaşı 10 bin TL'nin altında olan yaklaşık 4 milyon emekli için merak konusu olan zam oranları da ele alındı. Cem Küçük'ün yönettiği canlı yayında, TGRT Ankara temsilcisi Fatih Atik, konuyla ilgili son bilgileri dinleyicilerle paylaştı. Atik, özellikle kök maaşın altında kalan emeklilerin durumunu vurgulayarak, bu grup için yapılan %25'lik zamın bile kök maaşlarının düşük olması nedeniyle etkili olamayabileceğini belirtti.

Atik'in açıklamalarına göre, yaklaşık 4 milyon emekliden 10 bin TL maaş alanların yarısı, %25'lik zamla maaşlarını 10.500 TL ila 12 bin TL aralığına yükseltecek. Ancak 8 bin TL'nin altında maaş alan 1-2 milyon emeklinin ise kök maaşlarının düşüklüğü sebebiyle bu artıştan yeterince faydalanamayacağı bildirildi.

Cem Küçük'ün "En düşük emekli maaşı 12 bin TL mi olacak?" sorusuna Fatih Atik, devletin en düşük emekli maaşını artırmak için ek bir destek sunmadığını, dolayısıyla maaşların yüzde 25'lik zamla 10 bin TL'yi aşanların yeni maaşlarını, aşmayanların ise 10 bin TL düzeyinde devam ettireceklerini açıkladı.