Emekli başına bayram öncesi ''2.300'' TL ceza şoku!

Emekli başına bayram öncesi ''2.300'' TL ceza şoku!
Kurban Bayramı öncesi emekliler için yapılan yüzde 20 indirim uygulamasına uymayan otobüs firmalarına 2.300 TL ceza kesilmeye başlandı.

Kurban Bayramı yaklaşırken, emekliler arasında yeni bir gelişme yaşandı: Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, şehirlerarası otobüs biletlerinde emeklilere yüzde 20 indirim uygulanacağı duyuruldu.

Ancak bu indirimi uygulamayan firmalara yönelik ceza işlemleri başladı ve her bir emekli başına 2.300 TL ceza kesilmeye başlandı. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Birol Özcan, sistemin iyileştirilmesi gerektiğini belirterek, emeklileri desteklemek amacıyla yapılan bu indirim kararının önemine dikkat çekti.

Özcan, emeklilerin bu haktan faydalanabilmesi için emeklilik belgesini göstermelerinin yeterli olacağını belirtti ve sistemin kurulmasıyla hem sektörün hem de emeklilerin rahatlayacağını ifade etti. Firma yetkilileri, indirimden yararlanmak isteyen emeklilerin emeklilik belgesini göstermeleri gerektiğini belirtirken, Bakanlık ise bu karardan faydalanabilmek için emeklilik belgesinin yeterli olduğunu vurguladı.

Denetimlerin hız kesmeden devam ettiği belirtilirken, otobüs bileti almak isteyen emekliler için yüzde 20 indirim uygulamasının devreye alındığı ancak bu karara uymayan firmalara ceza kesilmesinin devam ettiği aktarıldı. Bu durum, emekliler arasında tartışma konusu olmaya devam ediyor.