Ekonomi Uzmanı ''Büyük Sıkıntı'' Sözleri İle Zamma Vurgu Yaptı

Ekonomi Uzmanı ''Büyük Sıkıntı'' Sözleri İle Zamma Vurgu Yaptı
Ekonomist Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalar ile temmuz ayında zam yapılmaması durumunda büyük sıkıntı yaşanır diyerek açıklamalarda bulundu.

Temmuz ayında yapılacak olan zam oranı, milyonlarca asgari ücretlinin gözünde büyük bir önem taşıyor. Yüksek enflasyon ve ardı ardına gelen zamlar, vatandaşların alım gücünü önemli ölçüde azalttı. Bu durumda, asgari ücretlinin maaşı zamlar karşısında giderek eriyor.

Bu nedenle, asgari ücrete ara zam talepleri de gündeme gelmiş durumda. SGK uzmanları da bu konuda yapılan ara zamların zorunlu olduğu yönünde açıklamalar yapmıştı.

Ekonomi ve gündem üzerine dikkat çeken açıklamalarıyla tanınan Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, konuyla ilgili önemli bir paylaşımda bulundu.

Demirtaş'a göre, Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmaması durumunda, tarihin en büyük alım gücü sıkıntısının yaşanması kaçınılmaz olacak. Prof. Dr. Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

"Temmuz ayında Asgari Ücrete zam yapılmaması durumunda, yıl sonuna doğru, Alt Gelir Grubu, yakın tarihimizin en büyük alım gücü sıkıntısına düşecek. Alt Gelir grubu, Finansal Okur Yazar olmamasının sonucunu maalesef yaşıyor :(" dedi.

Özgür Demirtaş'ın sosyal medya hesabından yaptığı temmuz zammına vurgu yaparak paylaştığı haberin detayları yazımızda sizlerle.

sss.png