Devlet başvuru yapanlara 500 bin TL verecek! Parayı almak için sadece bu şartları karşılamanız yeterli

Devlet başvuru yapanlara 500 bin TL verecek! Parayı almak için sadece bu şartları karşılamanız yeterli
Girişimcilik hayali kuranlara müjdeli haber devletten geldi. Devlet kendi işini kurmak isteyenlere 500 bin TL hibe desteği vereceğini açıklarken detaylar merak edildi.

Devlet birçok destek ödemesi ile vatandaşların yanında olmaya devam ederken kendi işini kurmak isteyen vatandaşlara özel devlet destek ödemesini ve başvuru şartlarını açıkladı. Girişimci olmak ve hayallerini gerçekleştirmek isteyenlere yönelik devlet tarafından pek çok destek ödemesi sağlanırken bu defa 500 bin TL hibe verileceği açıklandı.

Girişimcilik hayali kuranlara müjdeli haber devletten geldi. Devlet kendi işini kurmak isteyenlere 500 bin TL hibe desteği vereceğini açıklarken detaylar merak edildi. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), kendi işini kurmak isteyen girişimcilere yönelik önemli bir mali destek programı başlattı. İŞKUR, girişimcilere 500.000 TL'ye kadar hibe sağladığını duyururken başvuru ekranının açıldığı belirtildi.

KENDİ İŞİNİ KURACAKLARA 500 BİN TL VERİLECEK!

İşini kurmak isteyen vatandaşlar için devlet tam gaz desteklerini devam ettirirken iş arayanlara ve meslek öğrenmek isteyenlere destek olmak amacıyla 81 ilde çeşitli kurslar düzenleyerek faaliyetler sürdürülüyor.

Yapılan son açıklama doğrultusunda ise kendi işini kurmak isteyenlere 500 bin TL verileceği açıklandı. İŞKUR, engelli vatandaşlara yönelik desteği 150.000 TL'den 400.000 TL'ye, hükümlü vatandaşlara yönelik desteği ise 110.000 TL'den 300.000 TL'ye çıkardı. Aynı zamanda işyeri projelerine yönelik sermaye desteği 150.000 TL'den 500.000 TL'ye yükseltildi.

BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU!

Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar başvuru şartlarını ve detaylarını merak etti. Başvuru şartları arasında İŞKUR'a kayıtlı olmak, sağlık kurulundan özel rapor almak, 18 yaşını doldurmuş olmak ve emekli olmamak yer aldı. Eski hükümlülerin kayıt şartları arasında İŞKUR'a kayıtlı olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak, emekli maaşı almamak ve gerekli belgelere sahip olmak şartları yer aldı.

Aynı zamanda eski hükümlüler için başvuru prosedürünün Adalet Bakanlığı aracılığı ile yürütüldüğü belirtildi.