Çalışma Bakanı açıkladı! SSK Bağkur emeklisine ücretsiz oldu

Çalışma Bakanı açıkladı! SSK Bağkur emeklisine ücretsiz oldu
Türkiye'de Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan tarih vererek emeklilere de ücretsiz sunacağı hizmetleri açıkladı.

Türkiye'de Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan tarih vererek emeklilere de ücretsiz sunacağı hizmetleri açıkladı. Milyonlarca emekli vatandaşın aylıklarına Ocak ayında yüzde 49,25 oranında maaş zammı yapılırken yapılan zam da 6 bin 700 TL kök aylığı alan emekliye de etki etmezken en düşük emekli aylığı da 10 bin lirada kaldı.

EMEKLİYE MERHEM OLACAK MI?

Türkiye'de açlık sınırının da asgari ücret seviyesine de ulaştığı bugünlerde 10 bin lira ile de geçinmek emekliler için imkansız hale gelirken milyonlarca emekli artan enflasyon beraberinde de oluşan hayat pahalılığından da derinden etkileniyor. Maaş artışlarının da düşük olması vatandaşlarda yarayı derinleştirirken emeklilere de bir nebze merhem olacak yeni düzenlemeler de belli oluyor.

IŞIKHAN HABERİ VERDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Emekliler Yılı'nda da milyonlarca emeklileri de ilgilendiren çalışmaları açıkladı. Emekli Kart detayları içerisinde de yer alan bilgi de ücretsiz hizmet detayı da dikkat çekti.

TÜM EMEKLİLERE AÇILACAK

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, yaz aylarında da KYK'nın da uygun olan yurtlarını da bir aylık dönemde emeklilerin de ücretsiz kullanımına sunacaklarını açıklarken SGK'nın da önemli sorumluluk alanlarından birisinin de emeklilik olduğunu ifade ederken emeklilere dair de pek çok düzenlemenin de hayata geçirileceğinin de altını çizdi.

Vedat Işıkhan, "Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde yaz aylarında uygun olan yurtlar, bir aylık dönemde emeklilerimizin ücretsiz kullanımına açılacak. Bunun yanında Gençlik ve Spor Bakanlığımız bünyesindeki tesisleri ücretsiz olarak tüm emeklilerimize açma kararı aldı" ifadelerini kullandı.