Borsada kritik detay! Ekonomist açıkladı vergiden muaf olacaklar

Borsada kritik detay! Ekonomist açıkladı vergiden muaf olacaklar
Ekonomi yorumlarıyla dikkat çeken Hatice Kolçak, fon yatırımcılarına kritik uyarılarda bulundu. Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları da değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarına yönelirken bunlardan birisi de...
Ekonomi yorumlarıyla dikkat çeken Hatice Kolçak, fon yatırımcılarına kritik uyarılarda bulundu. Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları da değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarına yönelirken bunlardan birisi de yatırım fonları aldı. Yatırım fonlarına dair de geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de vergi muafiyetiyle ilgili kararı açıkladı.
YÜZDE 7,O5 ORANINA ULAŞTI

Türkiye'de yüzde 0 olan stopaj oranı da 31 Temmuz'a kadar yüzde 7,5'a çıkarıldığı açıklanırken muafiyet öncesinin de oran yüzde 10 iken de yüzde 7,5'e çekildi. Para piyasalarında ki borçlanma araçları (TL), kıymetli maden fon sepeti (yabancı hariç) ve katılım (döviz hariç) fon hesaplarını da etkiledi.

VERGİDEN MUAF OLACAK

Fonlarda da vergi muafiyetiyle ilgili karar sonrasında da ünlü ekonomist Hatice Kolçak'ta kritik ayrıntılara da ayak bastı. Kolçak tarafından da o yatırım fonlarında vergi muafiyeti olduğu belirtilirken onları ise etkilemediğini açıkladı. Kolçak yaptığı açıklamada da, “Borsa İstanbul'dan hisse senedi taşıyan yatırım fonları vergiden muaf olacak” dedi.

FON NEDİR?

Fon, Sermaye Piyasası Kurulu'nca yetkilendirilmiş kurumların yatırımcılardan topladığı birikimlerle riski dağıtmak hedefiyle içerisinde birden çok hisse senedi, devlet tahvili, döviz, değerli maden ya da faiz getirili değerli kâğıt olacak şekilde çeşitlendirerek oluşturduğu yatırım portföyü olarak adlandırılır.