BIST 100'den Tarihi Rekor: Son 9 Yılın En Yüksek Kapanışıyla Dünya Endekslerini Geride Bıraktı!

BIST 100'den Tarihi Rekor: Son 9 Yılın En Yüksek Kapanışıyla Dünya Endekslerini Geride Bıraktı!
BIST 100 Endeksi Mayıs Ayını Büyük Bir Yükselişle Tamamladı, Yılbaşından Bu Yana Yüzde 39,23 Değer Kazandı!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, mayıs ayında yüzde 3,53 artışla 10.400,48 puandan kapandı ve yılbaşından bu yana yüzde 39,23 değer kazanarak dünya genelindeki önde gelen endeksleri geride bıraktı.

FED'in Faiz İndirimi Belirsizliği Devam Ederken BIST 100 Gücünü Koruyor!

Dünya genelinde enflasyonla mücadele sürerken, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimi konusunda aceleci davranmayacağı beklentisi risk iştahını azaltıyor. Buna rağmen BIST 100 endeksi güçlü performansını sürdürüyor.

Teknoloji Şirketleri ve Yapay Zeka Yükselişi, New York Borsası'ndaki Ralliyi Destekliyor, Ancak Belirsizlikler Sürüyor!

ABD'de bilanço döneminde teknoloji ve yapay zeka alanındaki şirketlerin başarılı performansı borsaları desteklerken, Fed'in faiz indirimi zamanlamasına dair belirsizlik yatırımcıları temkinli kılıyor.

Avrupa Merkez Bankası'nın Faiz İndirimi Beklentileri, Doların Değerini Etkileyebilir!

Analistler, Avrupa Merkez Bankası'nın faiz indirimi adımlarının doların diğer para birimleri karşısındaki değerini etkileyebileceğini belirtiyor. Fed'in faiz indirimi zamanlaması da piyasalarda oynaklığa neden olabilir.

BIST 100 Endeksi Dolar Bazlı Olarak Son 9 Yılın En Yüksek Aylık Kapanışını Gerçekleştirdi!

BIST 100 endeksi, yılbaşından bu yana dolar bazlı yüzde 27,41 artışla 322,94 puana yükseldi ve 2015'in şubat ayından bu yana en yüksek aylık kapanışını yaptı. Endeks, dünya genelindeki önemli endeksleri geride bıraktı.

Sektör Endekslerinde En Fazla Artış Bankacılık ve Holding Sektörlerinde Yaşandı!

2024 yılı başından bu yana bankacılık endeksi yüzde 72,79, holding endeksi ise yüzde 45,88 artış kaydetti. Sigorta sektörü yüzde 90,30 ile en çok kazandıran sektör oldu.

BIST 100'de Günlük İşlem Hacmi Rekorları Kırılıyor, 21 Mayıs'ta Tarihin En Yüksek İkinci Hacimli Günü Yaşandı!

BIST 100 endeksinde bu yıl günlük ortalama işlem hacmi 108,1 milyar liraya ulaştı. 21 Mayıs'ta 215,5 milyar dolarlık hacimle tüm zamanların en yüksek ikinci hacimli günü kaydedildi.

Türkiye'nin 5 Yıllık CDS'i 261 Baz Puana Geriledi, Ekonomi Yönetiminin Adımları Güven Sağlıyor!

Ekonomi yönetiminin enflasyonla mücadele kapsamında attığı adımların etkisiyle Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi 261 baz puanla Şubat 2020'den bu yana en düşük seviyeye indi. Bu gelişme, TL varlıklara olan ilgiyi artırıyor.

Uluslararası Kurumların Olumlu Raporları ve Kredi Notu Artışları, Türkiye Ekonomisine Güven Sağlıyor!

Standard & Poor's, Fitch Ratings ve Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu artırması, uluslararası yatırımcıların Türkiye'ye olan güvenini pekiştiriyor. Analistler, enflasyon ve cari açıkta düşüş sağlanması durumunda Türkiye'nin kredi notunun daha da yükselebileceğini belirtiyor.