Bakan Şimşek Vergi Dedi Borsa Çakıldı

Bakan Şimşek Vergi Dedi Borsa Çakıldı
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek güne damga vurmaya devam ediyor. Bu seferki açıklamaları ise borsacıları kızdıracak ve çok üzecek.

Habertürk'de programa katılan Maliye Bakanı gündeme dair açıklamalar yaparken borsa hakkında açıklamaları sonrası endekste kayıp yüzde 2 yi aştı.

Mehmet Şimşek bu dönem hazırlanan vergi paketine önce eklenip daha sonra tepkilerle geri çekilen maddenin daha sonra yeniden gündemde olacağını duyurdu. Bakan Şimşek, borsa kazançlarının vergilendirilmesi konusunda kararlı olduklarını açıkladı

Şimşek: "Sonraki vergi paketine yetiştirmek istiyoruz"

Borsa kazançlarından vergi alınması ile ilgili çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Şimşek, "Bu döneme yetişmedi ancak sonraki dönemde mutlaka dahil etmek istiyoruz dedi"

Asgari ücretin de gelişmekte olan ülkelere göre oldukça iyi durumda olduğunu vurgulayan Şimşek, emeklilerin ise enflasyona karşı ezilmesine müsaade etmeyeceklerini açıkladı. Bakan, Endonezya, Şili, Macaristan gibi ülkelerden daha iyi durumda asgari ücret veridildiğini açıklarken sadece Polonya'nın Türkiye'den daha yüksek asgari ücrete sahip olduğunu iddia etti.