Bahşişlere Vergi Düzenlemesinde Yeni Gelişmeler Bir Bir Açıklandı

Bahşişlere Vergi Düzenlemesinde Yeni Gelişmeler Bir Bir Açıklandı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CNN Türk'te ekonomiyle ilgili yapmış olduğu açıklamalarda enflasyon beklentilerini paylaşırken

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında ekonomiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, enflasyonun Haziran ayı itibarıyla düşüşe geçeceğini ve Eylül ayında daha belirgin bir iyileşme göreceğimizi öngördüklerini belirtti. Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 38 olarak açıkladığını ve bu rakamı dikkate aldıklarını ifade eden Yılmaz, gelecek yıl için ise enflasyonun yüzde 20'nin altına ineceğini öngördüklerini vurguladı. Kalıcı fiyat istikrarının sağlanmasıyla tek haneli enflasyon rakamlarını 2026 yılında yakalayacaklarına inandıklarını dile getirdi.

Yılmaz'ın açıklamaları arasında dikkat çeken konulardan biri de vergi düzenlemeleri oldu. Kamuoyunda garson bahşişlerine vergi getirilmesi iddialarına ilişkin, bu yönde henüz bir çalışma olmadığını belirten Yılmaz, kartlı ödemelerde fiş düzenlemeleriyle ilgili tartışmaların teknik çalışmaların ötesine geçmediğini ve Meclis'e gelmeden sadece öneri aşamasında olduğunu aktardı. Vatandaşların bu tür iddialara itibar etmemesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, Bakanlıkların her zaman teknik çalışmalar yaptıklarını ve alternatifler ürettiklerini ancak bu çalışmaların Meclis'e sunulmadan önce netlik kazanmadığını ifade etti. Şu an için belirli bir tarih olmadığını ve çalışmaların Meclis'in takdirine sunulacağını belirten Yılmaz, vatandaşların yetkili kişi ve kurumlardan doğrulama yapmaları gerektiğini vurguladı.