Asgari Ücret Zammı İçin Rakamlar Belli Oluyor

Asgari Ücret Zammı İçin Rakamlar Belli Oluyor
Ekonomi yönetimi temmuz ayında asgari ücrete zam yapmayacağını açıklarken, Türk İş Başkanı Ergün Atalay

Bu yıl temmuz ayında Ekonomi yönetimi, asgari ücrete zam yapılmayacağını duyurdu. Çalışanların geçim şartlarının zorlaştığını belirterek ara zam talep etmeleriyle milyonlarca insanın tepkisiyle karşılaşıldı.

Türk İş Başkanı Ergün Atalay, enflasyonun işçiler üzerindeki baskısını vurgulayarak, "Son 25 yılda enflasyonun bu denli etkili olduğu bir dönem hatırlamıyorum" dedi.

Atalay ayrıca, "Enflasyon kontrol altına alınmazsa, işçiler için iyileştirme çabaları kısa süreli olabilir" şeklinde uyardı. Ücretliler ve emeklilerin büyük zorluk içinde olduğunu vurgulayan Atalay, asgari ücretin 18 bin TL olması gerektiğini savundu ve bu miktarın yılda iki kez gözden geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Ayrıca sendikasız çalışanların grev yapma ve hak arama gibi imkanlarının sınırlı olduğunu belirterek adaletli bir vergi sistemi talep etti. Türk-İş, Hak-İş ve DİSK konfederasyonlarının birlikte çalışarak vergi konusunda adil düzenlemeler talep edeceğini söyleyen Atalay, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın işçi lehine adımlar atması gerektiğini vurguladı.