Ankara Kulislerinde Dolanan İddia: En Düşük Emekli Maaşı 12 bin 500 TL Olacak

Ankara Kulislerinde Dolanan İddia: En Düşük Emekli Maaşı 12 bin 500 TL Olacak
Emeklilerin gündeminde yer alan konulardan birisi de en düşük emekli maaşına yönelik olurken en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyordu.

Türkiye'de milyonlarca emeklinin gündeminde yer alan konulardan birisi de emekli maaş zammı olurken özellikle en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyordu. Arama motorları üzerinde ''En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?'' sorusunun yanıtı birçok kişi tarafından merak konusu oldu. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? 2024 en düşük emekli maaş zammı...

Emeklilerin gündeminde yer alan konulardan birisi de en düşük emekli maaşına yönelik olurken en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyordu. ''2024 en düşük emekli maaş zammı'' konusu araştırma konusu oldu.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞLARINDA BÜYÜK İDDİA!

Milyonlarca emekli en düşük emekli maaşı için Temmuz ayını beklerken Ankara kulislerinden dikkat çeken bir iddia gündeme geldi. Ankara kulislerine düşen son iddia büyük ses getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ''Bu yıl emeklilerin yılı olacak'' demişti fakat en düşük emekli maaşlarıyla ilgili gündeme düşen iddia milyonları sarstı.

Bu yılı "Emekliler Yılı" ilan eden hükümetin emekli maaşları konusunda düğmeye bastığı, en düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya çıkarılacağı öne sürüldü. Büyük yankı uyandıran iddiaların ardından en düşük emekli maaşı ile ilgili iddialar dikkat çekerken Temmuz ayında Temmuz ayında enflasyon farkı dışında herhangi bir artış yapılmayacağı en düşük emekli maaşlarında kök aylıklarında yasa ile bir düzenlemeye gidileceği iddia ediliyor.

ENFLASYON DIŞINDA BİR YANSITILMA OLMAYACAK!

Habertürk'ten Bülent Aydemir'in haberine göre hükümet, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak yüzde 25'lik artışı en düşük emekli maaşına da olduğu gibi yansıtılacağı konuşulmaya başlandı.

10 bin TL alan 3 milyon 601 bin 551 emekli, temmuzdan sonra 12 bin 500 TL alacak ve buna yeni emekliler de dahil edilecek.