Altını Olan Yaşadı! Kazanmaya Devam Edecekler

Altını Olan Yaşadı! Kazanmaya Devam Edecekler
Altın, ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimi beklentileriyle tarihi rekorunu kırarak ons başına 2.464 doları geçerken, dolar ve euro da yeni zirveler gördü.

Altın, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) eylül ayında faiz indirimine yönelik artan beklentilerle birlikte tarihi rekorunu kırdı. Altının ons fiyatı, 2.464 doları aşarak yeni bir zirve yaparken, doların 33 TL'yi, euro'nun ise 36 TL'yi görmesiyle piyasalarda yeni bir eşik oluştu.

Son günlerde, Fed'in faiz indirimine hazırlık yapması varlık fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları, piyasalarda faiz indirimi beklentilerini netleştirirken, altının ons fiyatı son zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak 2.464 doları gördü. Bu yükseliş, altının mayıs ayında gördüğü tarihi zirveyi geride bırakmasını sağladı.

Analizlere göre, Cumhuriyetçi Donald Trump'ın 2024 ABD başkanlık seçimlerini kazanması durumunda altın fiyatlarının desteklenebileceği ve Trump'ın planladığı vergi indirimlerinin ABD bütçe açığını artırarak doları zayıflatabileceği öngörülüyor.