Altın Yatırımcılarına Duyuruldu! O İşlemler Artık Yasaklanıyor

Altın Yatırımcılarına Duyuruldu! O İşlemler Artık Yasaklanıyor
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in liderliğindeki yeni ekonomi programı kapsamında altın ithalatına yönelik kısıtlamalar getirilmiş ve bu yönde yeni düzenlemelerin planlandığı belirtilmişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek liderliğinde yürütülen yeni ekonomi programı çerçevesinde altın ithalatına yönelik çeşitli kısıtlamalar getirilmişti. Kota uygulamasının ardından, bakanlık tarafından altın alım-satım işlemlerine ilişkin yeni düzenlemelerin gündemde olduğu konuşuluyor. Yeni ekonomi yönetimi geçtiğimiz yıl göreve başladığında, seçim öncesi piyasalara yönelik bazı yasaklamaların gevşetilmesi adımını atmıştı.

Döviz tarafında kısıtlamaların kaldırılmasına rağmen, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in isteği üzerine altın sahipleri için çeşitli sistem değişiklikleri yapılmıştı. Altın ithalatına yönelik kota uygulaması getirilmesi özellikle kuyumcular ve mücevherat sektörü tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Bakan Şimşek, konuyla ilgili olarak "Altına yönelik kota uygulamasına gittik. Bazı çevreler memnun olmayabilir, ancak bu kararı ülkenin menfaatleri doğrultusunda aldık. Kaynaklarımızı üretim ve istihdam odaklı kullanmayı sürdüreceğiz" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu ve kısıtlamaların devam edeceğini vurgulamıştı.

Kulis bilgilerine göre, kuyumculuk sektörü yaz aylarında yeni altın kısıtlamalarıyla karşı karşıya kalabileceği konusunda endişelerini dile getirmekte. Dolar kurundaki yatay seyir ve altın fiyatlarındaki potansiyel yükseliş, gelecek aylarda yeni yasakların gündeme gelmesine yol açabilir. Kuyumcu İslam Memiş, ekonomi yönetiminin 22 ayar gram altın üretimini durdurma hazırlığı içinde olduğunu ifade ederek, bu durumun ilerleyen dönemde 24 ayar 1 gram altına da yansıyabileceği uyarısında bulunmuştu.