Altın yatırımcıları bu tarihte coşacak! İslam Memiş gram altının rekor kıracağı tarihi açıkladı

Altın yatırımcıları bu tarihte coşacak! İslam Memiş gram altının rekor kıracağı tarihi açıkladı
Altın piyasası denildiğinde akıllara gelen ilk isimlerden birisi de İslam Memiş olurken Altın Kahini olarak bilinen İslam Memiş dikkat çeken piyasa değerlendirmesiyle gündeme geldi.

Türkiye'de vatandaşların en çok tercih ettiği yatırım araçlarından birisi de altın olurken altın fiyatlarının son haftalardaki düşüşü yatırımcıları panik haline sokmuştu. Altın yatırımcıları altın piyasasında yükselişin ne zaman meydana geleceğini merakla beklemeye devam ederken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Altın piyasası denildiğinde akıllara gelen ilk isimlerden birisi de İslam Memiş olurken Altın Kahini olarak bilinen İslam Memiş dikkat çeken piyasa değerlendirmesiyle gündeme geldi. Amerika'dan gelen beklentilerin paralelindeki enflasyon rakamlarının piyasalarda pozitif harekete neden olduğunu ve bunun devam ettiğini söyleyen Memiş, ons altının 2395 dolar seviyesinde, gram altının ise 2 bin 500 lira civarında olduğunu söyledi.

GRAM ALTIN BU TARİHTE REKOR KIRACAK!

Piyasayla ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulunan İslam Memiş, "Gram altın bu hafta 2500 lira üzerini test etmişti. Ons altın ne zaman 2280 dolar seviyesine inerse o seviyenin karşısındaki gram altın alım fırsatı verecektir. Dolar sakin olduğu için gram altın ons altına göre yön buluyor. Ons nereye gram altın oraya gidecek. Ons altın 2395 doları görünce gram altın 2500 liraya yükseldi. Ancak tekrar gerileyen bir gram altın var" dedi.

Vatandaşların en çok tercih ettiği yatırım aracı gram altın olmaya devam ediyor. Altının son zamanlardaki düşüşü yatırımcıların panik haline girmesine neden olurken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş piyasa ile ilgili değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi;

"Gram altın için 2400-2500 lira geniş bant aralığını takip edeceğiz. Düşüşleri bir alım fırsatı olarak görmeliyiz. Mayıs ayında yaşanan bu stabil durum orta ve uzun vadede yatırımcısına fırsat sunmakta. Temmuz ayı itibariyle yeni rekorlar karşımızda olacak. Belki rekorlar Haziran ayına bile çekilebilir. O yüzden düşüşler kalıcı değil"