Altın Fiyatları Dur Durak Bilmiyor! Altında Zirve Göründü

Altın Fiyatları Dur Durak Bilmiyor! Altında Zirve Göründü
Gram altın fiyatları, Kapalıçarşı'da tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak 2.749 liraya çıktı ve yatırımcıların ilgisini çekti.

Gram altın fiyatları, öngörülen artış trendine hızla girdi ve Kapalıçarşı'da tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Geçen haftayı rekorla kapatan altın, yeni haftaya da güçlü bir başlangıç yaparak 2.749 liraya kadar yükseldi. Bu artış, ons altının 2.500 dolar seviyesini aşması ve dolar kurundaki yükselişle desteklendi. Altın fiyatlarının geleceği, ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından alınacak kararlara odaklanmış durumda. Eylül ayında Fed’in faiz indirimine gitmesi beklentisi, altın fiyatlarını yukarı yönlü baskılıyor. Ayrıca, İran ve İsrail arasındaki gerilim de altının yükselişini tetikliyor.

İç piyasada ise altın tasarrufu yapanlar kar satışlarına başladı. Kapalıçarşı'da yoğun bir altın alım satım hareketliliği gözlemleniyor. Uzmanlar, altın fiyatlarındaki yükselişin enflasyona karşı korunma aracı olarak değerlendirildiğini belirtiyor. Döviz ve Altın Piyasası Uzmanı Adnan Kapukaya, altın yatırımının uzun vadeli düşünülmesi gerektiğini vurguladı. Kapalıçarşı'da gram altın 2.749 liradan, çeyrek altın ise 4.485 liradan alıcı buluyor. Yatırımcılar, altının güvenli liman olarak cazibesini koruduğunu belirtiyor.