Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca için veda töreni düzenlendi

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca için veda töreni düzenlendi
Ankara'da, önceki dönem Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca için veda töreni düzenlendi

Ankara'da, önceki dönem Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca için özel bir veda töreni düzenlendi. Törende Akarca, adaletin önemine vurgu yaparak, görev süresi boyunca adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunmanın mutluluğunu dile getirdi.

Önceki dönem Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca için Ankara'da özel bir veda töreni düzenlendi. Törende konuşan Akarca, adaletin önemine vurgu yaparak, görev süresi boyunca adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunmanın mutluluğunu dile getirdi.

Ankara'da gerçekleştirilen veda töreninde, önceki dönem Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, adaletin hayati önemine dikkat çekti. Akarca, yaptığı konuşmada, görev süresi boyunca adaletin sağlanmasına katkıda bulunmanın mutluluğunu ifade etti.

Gerçek hukukçuların hukukun üstünlüğüne inanması gerektiğini dile getiren Kerkez, "Hukukun üstünlüğü korumak sadece hakim ve savcıların, Yargıtay'ın, Danıştay'ın değil bütün vatandaşların özellikle üzerinde durması gereken bir konudur. Hukukun üstünlüğünün olmadığı bir toplumda demokrasinin varlığından ve devamlılığından çok söz edilemez" diye konuştu.

Ardından İsrail'in Gazze'de yönelik saldırılara değinen Kerkez, "Filistin'de, Filistin halkına, bu zulmü yapanlara bile yapılamayacak kadar büyük bir zulüm yapılıyor. Emin olunuz ki cezasız kalmayacaklar. Çünkü ilahi adalet zaman aşımına uğramaz" ifadelerini kullandı.