Tarlalardan Zincir Marketlere Ulaşan Başarı! Ayaşlı Kadın Girişimcilerin Ata Tohumlu Domatesleri Zincir Marketlerde Satılacak

Tarlalardan Zincir Marketlere Ulaşan Başarı! Ayaşlı Kadın Girişimcilerin Ata Tohumlu Domatesleri Zincir Marketlerde Satılacak
Ayaş'taki kadın girişimcilerin başarı dolu hikayesi tarlalardan zincir marketlere dek ulaştı.

Ata yadigarı domates tohumları Ayaşlı kadın girişimciler tarafından tarlalara ekilmeye başlandı. Ayaşlı kadın girişimciler tarafından yetiştirilen domateslerin Ankara ve İstanbul'daki pek çok zincir markette satışa sunulacağı açıklandı.

Ayaş'taki kadın girişimcilerin başarı dolu hikayesi tarlalardan zincir marketlere dek ulaştı. Yerli ata tohumlarını yıllar sonra toprakla buluşturan Ayaşlı kadın girişimcilerin yetişen domatesleri, Ankara ve İstanbul'daki zincir marketlerde satışa sunulacak.

ATA TOHUMLARI TOPRAĞA EKİLMEYE BAŞLANDI!

Domatesinin ünü tüm dünya tarafından duyulan Ayaş'ta kendi tarlalarının mahsulüyle yaptıkları salça ve püreleri, Almanya ve Hollanda, Rusya, Özbekistan, Türkmenistan, Azerbaycan, İngiltere'nin yanı sıra bazı Afrika ülkelerine ithal eden kadın girişimciler, bir ilke daha imza atarak atalardan yadigar domates tohumlarını tarlalara ekmeye başladı.

Ayaş Akkaya Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Zehra Varol "Şimdi, büyük zincir marketlerle sözleşme yaptık. Ata tohumu olan Ayaş domateslerimiz artık raflarda yerini alacak. Bu yıl için Ankara'da ve İstanbul'da satışa sunulacak. Daha sonraki yıllarda yurt geneline satış mümkün olabilecek. Taze, sulu, lezzetli Ayaş domatesleri, vatandaşlarımızın sofralarına girecek ve yemeklere lezzet katacak.

TARLALARDAN ZİNCİR MARKETLERE UZANAN BAŞARI HİKAYESİ

Artık ata tohumundan domatesin tadını bilmeyen çocuklarımız kalmayacak. Biz de çocukluğumuzda babaannelerimizin yetiştirdiği gerçek Ayaş domateslerini yetiştirmeye başladığımız için mutluyuz. Bu domatesleri, ortasından yardığınızda kırağı vurmuş gibi beyazdır, aroması, kokusu, lezzeti başka hiçbir domateste yoktur." dedi.

Kooperatif Başkan Yardımcısı 68 yaşındaki Fatma Uyar da 12 yaşından bu yana çiftçilik yaptığını belirterek, "Çocukluğumdan bu yana domates ekeriz, çapalarız, bunlara gözümüz gibi bakarız. Çocuklarımız gibidir, büyütürüz fideleri. Onlar da bize domates verir." diye konuştu.