Kıbrıs Barış Harekatı Mamak’ta fotoğraflarla anıldı

Kıbrıs Barış Harekatı Mamak’ta fotoğraflarla anıldı
“Harekatın 50. Yılında: Kıbrıs” fotoğraf sergisi CHP önceki dönem Genel Sekreteri Önder Sav, Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılı, Mamak Kültür Merkezi'nde düzenlenen özel bir fotoğraf sergisiyle kutlandı. Etkinlik, Kıbrıs şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in harekatın başladığını duyurduğu basın toplantısının görüntülerini içeren bir belgesel gösterimi yapıldı. Sergi, her yaştan katılımcının ilgisini çekti ve Rum zulmünü, Türk askerinin kahramanlık hikayeleriyle birlikte anlatarak yakın tarihimizi gözler önüne serdi.

"Kıbrıs Türk'tür, Türk Kalacak"

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, açılış konuşmasında Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılında kahraman şehit ve gazileri minnetle anarak, "Yavru Vatan Kıbrıs’ın 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlu olsun" dedi. Şahin, Kıbrıs Barış Harekatı’nın Türk milletinin temel haklarının çiğnenmesi, özgürlüğünün tehdit edilmesi durumunda neleri göze alabileceğini tüm dünyaya bir kez daha gösterdiğini vurguladı. "Kıbrıs Türk’tür, Türk Kalacak" sözü ise büyük alkış aldı.

"Gençler Kıbrıs Barış Harekatı’nı Unutmamalı"

CHP'nin önceki dönem Genel Sekreteri Önder Sav, harekatın zor koşullarda gerçekleştirildiğini belirterek, gençlerin ve çocukların bu önemli olayı unutmamaları gerektiğini ifade etti. Sav, içerideki siyasi farklılıkların dışarıdaki birlik ve beraberliği etkilemediğini, harekatı yürüten kabineden sadece üç kişinin hayatta kaldığını söyledi ve aramızdan ayrılanlara Allah'tan rahmet diledi.

Birlik ve Beraberlik Marşlarla Canlandı

Mamak Belediyesi Bando Takımı'nın "Bir Başkadır Benim Memleketim" ve "İzmir Marşı" performansları, Mamaklılara duygu dolu anlar yaşattı. Katılımcılar, hep birlikte söyledikleri şarkılar ve marşlarla birlik ve beraberlik duygusunu coşkulu bir şekilde yaşadı. Sergiyi keman dinletisi eşliğinde dikkatle takip eden Mamaklılar, adeta zamanda bir yolculuğa çıktılar.