Dünyanın her yerinden Ankara'ya burası için geliyorlar! Bu suyun şifa olmadığı dert yok

Dünyanın her yerinden Ankara'ya burası için geliyorlar! Bu suyun şifa olmadığı dert yok
Yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda dünyanın en sağlıklı suyunun Ankara Ayaş'ta olduğu ortaya çıktı.

Ankara doğal, kültürel ve tarihi güzellikleri ile her sene binlerce turist tarafından ziyaret edilirken özellikle de Ankara'yı dünya gündeminde taşıyan özelliklerden birisi de şifalı suyu oldu. Dünyanın en şifalı suyunun Ankara Ayaş'ta olduğu ortaya çıkarken birçok kişi bu suya ziyaret etmek için dört bir yandan gelmeye devam ediyor.

Yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda dünyanın en sağlıklı suyunun Ankara Ayaş'ta olduğu ortaya çıktı. Ankara'nın Ayaş ilçesinden çıkan suyun sağlık üzerinde olumlu etkileri olduğu kanıtlanırken dünya gündeminde bahsedilen bu keşif henüz tüm Ankaralılar tarafından bilinmiyor.

AKIN AKIN BURAYA GİDİYORLAR!

Ankara'nın Ayaş ilçesinde yer alan bu şifalı su pek çok siyasetçi tarafından da ziyaret ediliyor. Ankara'nın Ayaş ilçesinde bulunan bu şifalı suyun tarihi kökeni 2 bin yıl öncesine dayandığı konuşuluyor.

Bilinene göre suyun sadece son 129 yıldır şifa niyetine kullanıldığı açıklanırken vatandaşlar arasında Ayaş'ta bulunan bu suya ilgi her geçen gün artmaya devam ediyor. Ayaş'ta bulunan suyun bilimsel araştırmalar sonucu şifa verdiği kanıtlanırken bu şifalı su kaynağının nereden geldiği ve sağlık üzerindeki etkileri konusunda yapılan araştırmaların devam ettiği biliniyor.

DÜNYANIN EN SAĞLIKLI SUYU ANKARA'DA!

Aynı zamanda keşfi sağlanan bu suyun Ankara'nın sağlık ve turizm açısından da önemli bir yere taşınacağının göstergesi olarak kabul ediliyor. Dünyanın en şifalı suyu Başkent'in Ayaş ilçesinde yer aldığı bilinirken şifalı suya gitmek isteyen vatandaşlar konuyla ilgili araştırma yapıyor.

Tarihi eser statüsünde olan Kaplıca Şeyh Muhittin mahallesinde yer alır ve il merkezine 58 kilometrelik bir uzaklıkta bulunur. Ayaş Kaplıcalarına Ayaş ilçe merkezinden gidildiğinde ise yürüme mesafesindedir.