Diyanet İşleri Başkanlığı personelleri ve TDV gönüllüleri afet tatbikatı gerçekleştirdi

Diyanet İşleri Başkanlığı personelleri ve TDV gönüllüleri afet tatbikatı gerçekleştirdi
Diyanet İşleri Başkanlığı personelleri ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) gönüllüleri, Ankara Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde bulunan simülasyon merkezinde afet eğitimi tatbikatı gerçekleştirdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) 2024 yılı sonuna kadar arama kurtarma faaliyetlerinde görev yapacak 100 bin kişiye ulaşma hedefi doğrultusunda eğitimler sürüyor. Bu kapsamda, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) gönüllüleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı görevlileri, Ankara Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde bulunan simülasyon merkezinde eğitim tatbikatı gerçekleştirdi.

TDV Hayri Hizmetler Kıdemli Uzmanı Onur İnan, ekip kurulumunun gönüllülük esasına dayalı olduğunu belirtti. İnan, “Arama kurtarmayla alakalı aktif görev alan ekiplerimiz üzerinden bir süreç haritası çıkardık. Bu süreç haritası içinde ekiplerimizi bilgilendirerek gönüllü olanların belirlenmesini sağladık. Gönüllü arkadaşlarımızla onların kişisel güvenliklerini sağlayacak şekilde planlamalar yaparak ve malzemeler tedarik ederek eğitim şartlarını oluşturduk. Kurduğumuz ekibe, vakfımız ve başkanlığımız personellerinden oluşan depremde arama kurtarma eğitmenleri tarafından eğitimler veriliyor. Uzun vadede AFAD tarafından belirlenen akreditasyon sınıflarında, önce hafif ardından orta sınıf akreditasyonu tamamlayıp profesyonel ve uluslararası ekip olmayı hedefliyoruz” dedi.