Başkan Şahin Drift Pisti’nin startını verdi! 56 dönümlük proje başladı

Başkan Şahin Drift Pisti’nin startını verdi! 56 dönümlük proje başladı
Mamak Belediyesi, Bayındır Barajı’nın güneydoğusunda inşa edilecek Drift Pisti ve Okçuluk Alanı Projesi’nin

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, gençlere verdiği sözü yerine getirerek Drift Pisti ve Okçuluk Tesisi projesine start verdi. Başkan Şahin, arazi tesviye çalışmalarını yerinde inceledikten sonra, "Gençlere söz vermiştik, şimdi de bu sözü yerine getiriyoruz. Drift Pisti ve Okçuluk Tesisi şimdiden hayırlı olsun" dedi.

Uluslararası Standartlarda Drift Pisti

Başkan Şahin'in açıklamalarına göre, proje tamamlandığında drift pisti ulusal ve uluslararası yarışmalara ev sahipliği yapacak. Motor sporlarına gönül veren gençler, güvenli bir alanda drift yapma imkânı bulacak. Arazi tesviye çalışmaları sürerken, pistin doğal morfolojisi korunarak tribünler inşa edilecek ve otopark alanları oluşturulacak.

Mamak, Motor Sporlarının Merkezi Olacak

56 dönümlük arazi üzerine inşa edilecek proje, 20 dönümlük alanda profesyonel drift pisti, 36 dönümlük alanda ise tribünler, showroom, otopark, satış birimleri, oto bakım istasyonu ve okçuluk tesisi gibi alanlardan oluşacak. Başkan Şahin, “Mamak'ı motor sporlarında marka yapmayı hedefliyoruz. Gençlerin güvenli alanlarda adrenalin dolu aktiviteler gerçekleştirebileceği bir merkez olacak” dedi.

Çeşitli Etkinliklere Ev Sahipliği Yapacak

Pist, sadece drift yarışları için değil, aynı zamanda araç tanıtım lansmanları, otomobil kulüpleri buluşmaları, yedek parça fuarları, ileri sürüş teknik eğitimleri ve elektrikli araç test yarışları gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Bu proje, otomobil ve motor sporları meraklıları için yeni bir cazibe merkezi olacak.