Bakan Uraloğlu Açıkladı! Bayram İçin Ek Seferler Yapılacak

Bakan Uraloğlu Açıkladı! Bayram İçin Ek Seferler Yapılacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban bayramı için YHT seferlerinde ek seferler de yapılacağını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı döneminde artan yolcu talebini karşılamak ve vatandaşların seyahatlerini kolaylaştırmak için demiryolu sektöründe alınan önlemleri duyurdu. Bakan Uraloğlu, TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen yüksek hızlı, ana hat ve bölgesel trenlerde ek seferler düzenlendiğini, ayrıca vagon ilavesiyle kapasitenin artırıldığını ifade etti.

Bayram süresince özellikle Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya parkurlarında ilave YHT setlerinin sefere koyularak toplam 9 bin 660 kişilik ek kapasite sağlandığını açıklayan Uraloğlu, ayrıca ana hat ve bölgesel trenlerde 14-23 Haziran tarihleri arasında 280 vagon ilavesiyle toplam 15 bin 800 kişilik ek kapasite artışı sağlanacağını belirtti.

Bakan Uraloğlu'nun verdiği bilgilere göre, İzmir Mavi, Doğu, Güney/Vangölü, Konya Mavi, 4 Eylül Mavi, 6 Eylül, 17 Eylül, Ege, Erciyes, Pamukkale ve Ankara ana hat ekspresleri ile Uzunköprü-Halkalı, Edirne-Halkalı bölgesel trenlerine pulman ve yataklı vagonların ilave edilerek 15 bin 800 koltuk kapasitesi artışı sağlanacak.

Uraloğlu, YHT seferlerinde günlük ortalama 35 bin yolcuya hizmet verildiğini, bayram süresince bu rakamın günlük ortalama 40 bin kişiye ulaşmasının beklendiğini belirtti. Ayrıca Marmaray, Halkalı-Bahçeşehir, Sirkeci-Kazlıçeşme, Başkentray trenleri ile Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hattında da bayram süresince ücretsiz hizmet verileceğini duyurdu. Bu önlemlerle birlikte, bayram süresince demiryolu seyahatlerinde yaşanabilecek yoğunluğun en aza indirilmesi hedefleniyor.